Οι υποσχέσεις του Αναστασιάδη

Ο κ. Αναστασιαδης θέλησε να δώσει όραμα στους πολίτες ότι οι θυσίες που θα κάνει θα πιάσουν τόπο. Εθεσε στο τραπέζι της διακυβέρνησης της χώρας εάν πρώτος περάσει το νήμα των προεδρικών εκλογών, κορυφαίους στόχους που υποσχέθηκε ότι θα τους υλοποιήσει. Ουσιαστικά αποφάσισε να ρισκάρει.

ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΡΩΤΗ

Με την έκφραση που χρησιμοποίησε “βάζω στοίχημα σε 2 χρόνια θα επιστρέψουμε στις αγορές” προσπάθησε να οριοθετήσει από τώρα ένα χρονοδιάγραμμα ελπίδας. Ουσιαστικά αυτή είναι η πρώτη υπόσχεση που πρέπει να υλοποιήσει! Φαίνεται ότι θα υπογράψει το μνημόνιο αν και δεν θα δώσει λευκή επιταγή

ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ

Ανοιξε το κεφάλαιο “ευθύνες για την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο”. Μάλιστα φωτογράφησε τον ιδιο τον Πρόεδρο Χριστόφια στις αναφορές του “δεν θα σκεπάσω ευθύνες προκατόχων για το μνημόνιο” και “δεν θα χαριστώ σε κανέναν για το μνημόνιο” βάζοντας και τους τραπεζίτες στο κάδρο. Αυτή ήταν η δεύτερη μεγάλη υπόσχεση που θα πρέπει να υλοποιήσει.  

ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΡΙΤΗ

Στο κυπριακό, υποσχέθηκε… ότι δεν υπόσχεται ότι θα λύσει το κυπριακό. Γνωρίζοντας ότι είναι το μεγάλο αγκάθι της υποψηφιότητας του, θέλησε να στείλει ένα ξεκαθαρο μήνυμα, πως μόνο ένα Σχέδιο λύσης αποδεκτό κοινωνικά και πολιτικά θα μπορούσε να προωθηθεί σε δημοψήφισμα. Μιλώντας συναισθηματικά θέλησε με τρόπο γλαφυρό να διώξει από πάνω του την ταμπέλα “Σχέδιο Ανάν σημαίνει Αναστασιαδης”. 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, άνοιξε την τράπουλα της πολιτικής που θα εφαρμόσει. Αν πετύχει θα μπει στο κάδρο των κορυφαίων με τους Γλαύκο Κληρίδη και Τάσσο Παπαδόπουλο. Αν αποτύχει απλώς… θα χαθεί η Κύπρος με ότι αυτό συνεπάγεται. Αλλωστε είναι η πρώτη φορά που ο επόμενος Πρόεδρος δεν εχει δικαίωμα να αποτύχει.