Και το “mea culpa” έχασε την αξία του


Κάνε τα ψώνια σου άνετα, γρήγορα, εύκολα στο Odelo! Κέρδισε 20€ στις πρώτες σου αγορές!

Ο περίφημος ασκός του Αιόλου στην Κύπρο δεν πρόκειται να ανοίξει ποτέ. Περάσαμε μια εβδομάδα «φιάσκο» σε όλα τα επίπεδα. 

Στην Βουλή από τις τυμπανοκρουσίες ότι θα δώσουν στην δημοσιότητα όλα τα ονόματα που βρίσκονται στον κατάλογο εκροών, «βάλανε μέσα τα σκέλια» και τελικά οι λίστες έμειναν στους ηλεκτρονικούς δίσκους που έχουν στα χέρια τους οι βουλευτές της Επιτροπής θεσμών. Την ίδια ώρα ο Γενικός Εισαγγελέας για ακόμη μια φορά «άκρα του τάφου σιωπή» αυτή την φορά στην υπόθεση της χρηματοδότησης ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ από την «Focus». Το παιχνίδι με τον χρόνο είναι γνωστό, ο λαός θα ξεχάσει και θα μείνουν οι γραφικοί, λέμε και ένα mea culpa και καθαρίσαμε.

«Θάρσει, το τοι δίκαιον ισχύει μέγα», είχε πει ο Ευρυπίδης. Δηλαδή «λάβε θάρρος διότι το δίκαιο έχει πολύ μεγάλη ισχύ». Είναι ξεκάθαρο ότι αν θα έχουμε κάποιες αποκαλύψεις αυτές θα γίνουν μετά τις Ευρωεκλογές, διότι τα κόμματα στις 25 Μάιου θα περάσουν το δικό τους stress test από τους πολίτες. Δυστυχώς πια δεν λογαριάζουν ούτε πόσο θα φτάσει η αποχή, ούτε την «κάθαρση» που ζητάει η κοινωνία. Προτιμούν να περπατούν στον γνωστό δρόμο ακόμη και εάν στα πεζοδρόμια οι φωνές είναι έντονες. 

Το «mea culpa» που ακούσαμε από τα χείλη του κ. Νεοφύτου, δεν φτάνει. Αν πραγματικά θέλει να αλλάξει την εικόνα που υπάρχει πρέπει να δώσει στοιχεία ο ίδιος για το πώς γινόταν οι χρηματοδοτήσεις στο κόμμα του τα τελευταία 10 χρόνια. Μόνο έτσι θα ταράξει τα νερά της κοινωνίας και της πολιτικής. Με το να κοιτάζεις στον καθρέφτη και να λες: «δεν θα το ξανακάνω» δεν αλλάζεις την μαυρίλα που υπάρχει πίσω σου

Όμως για να μπορέσει να καθαρίσει η πολιτική και μαζί της η κοινωνία πρέπει να δράσει η δικαιοσύνη. Όταν πρώτη αυτή, ακόμη ψάχνεται για το θέμα της οικονομικής τραγωδίας, δεν μπορείς να ελπίζεις σε πολλά. Το γκρεμισμένο οικοδόμημα πρέπει πρώτα να καθαριστεί και μετά να ξαναχτιστεί πάνω σε γερές βάσεις. Με παλιά υλικά δεν κάνεις δουλειές… μόνο κουτσοδουλειές.