Λάκης Λαζόπουλος : Αποκλειστικά στο 24h

 

Ο λόγος του απλός μα συνάμα προκλητικός. Το ύφος του λακωνικό μα ταυτόχρονα όλο νόημα. Μπορεί να χαρακτηρίζεται ως σατιρικός ηθοποιός ωστόσο το έργο του θα χαρακτηριζόταν ως επαναστατικό- κοινωνικό. Αφού μέσα από τις εκπομπές του έχει πετύχει να προβληματίσει και να ξεσηκώσει χιλιάδες κόσμο αλλά και να αποκτήσει φανατικό κοινό.

Η Έλενα Τσιακούπη και η Ζώη Αυγουστή , συνάντησαν από κοντά τον Λάκη Λαζόπουλο στην Λάρνακα , με τον οποίο συζήτησαν όλα όσα συμβαίνουν αυτή την εποχή σε Ελλάδα , Κύπρο αλλά και στην προσωπική του ζωή.

Μια αποκλειστική συνέντευξη , γεμάτη αλήθειες , γεμάτη από αυθεντικά σχόλια. Ο δημοφιλής ηθοποιός αποδεικνύει πως όσο απλός δείχνει στην σκηνή, τόσο απλός είναι και στην ζωή του.

 

Ήρθε όμως η ώρα να απολαύσουμε την συνέντευξη του Λάκη Λαζόπουλου στην εκπομπή «Lifestyle» στο 24h.com.cy :

 


Συνέντευξη Λάκη Λαζόπουλου από 24hcomcy

Θα μπορούσαμε να πούμε «Sorry I am Cypriot»;

Όχι ακόμα δεν είσαστε σε τέτοιο στάδιο  , νομίζω ( γελάει)

Θα μπορούσαμε όμως να ταυτίσουμε τα όσα σχολιάζετε στην παράσταση για το ελληνικό κράτος και για την Κύπρο;

Ήδη γίνονται πιο έντονα και στην Κύπρο. Όμως γνωρίζετε καλύτερα τα πράγματα στην Κύπρο από ότι εγώ.  Όταν κάτι δεν το ξέρω καλά δεν μπορώ και να τα σχολιάσω. Ξέρω για το ΔΝΤ και τις διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει , νιώθω τους φόβους σας. Νομίζω θα έρθουν δύσκολες μέρες και για εσάς. Η Κύπρος είχε πολλά ελληνικά ομόλογα . Έτσι δημιουργείται μια αιτία του δικού μας χρέους που έφερε αυτή την κατάσταση στην Κύπρο. Θεωρώ πως σε κάθε περίπτωση που μια χώρα έχει τέτοιο παραγωγικό πλούτο και μέλλον , θα της βάζανε χέρι.

Μπορεί οι Κύπριοι πολιτικοί να συμπεριφέρονται διαφορετικά από τους Ελλαδίτες, ωστόσο τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ώστε να ξεφύγουμε από την «κατεύθυνση» στην οποία μας έχουν βάλει να ακολουθούμε;

Ίσως η Κύπρος να δυσκολευτεί ακόμα περισσότερο να αντιδράσει επειδή είναι μια πιο οικονομικά εύρωστη αλλά και λόγω του ότι είναι μια μικρή κοινωνία. Η πόρτα που άνοιξε πριν , δεν άνοιξε τυχαία. Σε αυτή την παγίδα μπήκαμε και οι Ελλαδίτες και οι Κύπριοι. Στήθηκε μια παγίδα ολόκληρη. Δεν έγινε ξαφνικά. Στην πολιτική οι παγίδες έχουν διάρκεια  δέκα χρόνια.

Λόγω του ότι ασχολείστε με το τι συμβαίνει γύρω μας, μπαίνετε στην διαδικασία να διαβάζετε αρκετά για να μεταφέρετε σωστά κάποια γεγονότα;

Το διάβασμα είναι κάτι που με συνδέει με τα νεανικά μου χρόνια. Έχω μια αγάπη από παιδί στο διάβασμα. Πάντα είχα μια ιδιαίτερη κλίση με ότι είχε να κάνει με την νομοθεσία και το δίκαιο.  Προτιμώ όμως να είμαι σπίτι μου και να διαβάζω, παρα να βγω έξω.

Σας έχει βοηθήσει η νομική, στον τρόπο που εκφράζεστε στην τηλεόραση;

Πρέπει να χειρίζεσαι  σωστά συνταχτικά την γλώσσα. Διότι όταν σου λείπουν λέξεις, σου λείπουν σκέψεις. Κάθε λέξη είναι λόγος και σκέψη. Αν σε ένα παζλ σου λείπουν τα μισά τότε δεν μπορείς να παίξεις. Από την άλλη ούτε όταν έχεις πολλές λέξεις ή σκέψεις μπορείς να διατυπώσεις νόημα. Να μην είσαι παπαγάλος. Το θέμα είναι αυτό που λες , να ακολουθείται από μια αλήθεια μέσα σου. Ο συνδυασμός συνταχτικού γλώσσας με συνταχτικό ψυχικής γλώσσας είναι το καλύτερα διατυπωμένο νόημα.

Πως μπορεί κάποιος να κρατήσει την ισορροπία; Διότι άλλα μπορεί να θέλει να πει η λογική και άλλα να λέει το στόμα.

Να προτιμήσεις αυτό που λέει το στόμα. Η λογική είναι το φρένο στο αυθόρμητο. Βάζεις την λογική για να καλουπώσεις τα πράγματα . Όχι για να είναι σωστά αλλά  για να μην πειράξεις . Τα λόγια όμως βγαίνουν για να πειράξουν, όχι για να χτυπήσουν. 

Εσείς βάζετε φρένο πριν ανεβείτε στην σκηνή;

Όχι, ότι είναι θα το πω. Θα βρω όμως τον τρόπο να το πω με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει κατανοητό σε όλους αλλά και να είναι σωστό ως επιχείρημα και να μην είναι ξεκρέμαστο. Μου αρέσει αυτό που λέω να το διατυπώνω σωστά και με επιχειρήματα. Όσο πιο δυνατό είναι ένα επιχείρημα τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να βοηθήσεις αυτόν που υπερασπίζεσε.

Κάνατε πάρα πολλά πράγματα στην πορεία σας, όμως τα τελευταία χρόνια έχετε νιώσει περισσότερη αγάπη από τον κόσμο.

Στο ζωντανό πρόγραμμα επειδή δεν υποδύεσαι ένα ρόλο, είσαι περισσότερο εκτεθειμένος. Αυτό έχει τον κίνδυνο να σε κάνει αντιπαθή ή να δούνε μια πλευρά σου που δεν γνώριζαν . Είναι μετωπική σχέση.  Καμιά φορά όμως σου φορτώνουν πράγματα τα οποία θα ήθελαν να είναι αυτοί. Αυτό είναι δύσκολο να το αποτινάξεις διότι όταν κάποιος αποκτήσει μια φήμη, δεν την διορθώνει . Η φήμη διαμορφώνεται . Μόνο όταν περάσουν χρόνια τότε ξεκαθαρίζει  ποιος είναι στα αλήθεια κάποιος.

Έχετε πολλούς επικριτές. Δεν θέλω να μάθω πως αντιδράτε πάνω στην σκηνή ως καλλιτέχνης αλλά πως το βιώνετε ως άνθρωπος μέσα στην οικογένεια και πως το αντιμετωπίζετε.

Όταν ήμουν νεότερος στεναχωριόμουν πάρα πολύ. Για να αποτινάξεις κάτι , πρέπει να εδραιωθεί μέσα σου  μια φιλοσοφική πεποίθηση για το τι είναι αυτό που συμβαίνει. Όταν δώσεις την σωστή απάντηση, τότε παίρνεις το σωστό κλειδί , να ανοίξεις το μυαλό σου και να τοποθετήσεις αυτό το οποίο παύει να λειτουργεί ως κακό στο μυαλό σου. Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που δεν πίνω τα δηλητήρια που μου προσφέρουν . Τα τελευταία χρόνια δεν ασχολούμαι.

Την οικογένεια σας ή την κόρη σας δεν την ενοχλούν όσα ακούει;

Της τα έχω εξηγήσει . Από την στιγμή που ο πατέρας της είναι σε αυτό το χώρο έπρεπε να της εξηγήσω. Έχει εκπαιδευτεί.

Μιλάτε για την κρίση. Άγγιξε και εσάς;

Όλους τους αγγίζει η κρίση.  Μπορεί να ξεκινάς μια παραγωγή με επιτυχία να μπαίνει η κρίση και να διαλύει τα πάντα.

Ακούγονται και γράφονται διάφορα , πως πουλάτε λόγω κρίσης ένα σπίτι.

Δεν έχω κανένα σπίτι σε καμία Κουμουδούρου. Δεν έχω καμία σχέση. Το διάβασα και εγώ. Θα έλεγα πως είναι ειδήσεις του καλοκαιριού.