Με αυτούς συζητούμε για λύση;

 

Κάνε τα ψώνια σου άνετα, γρήγορα, εύκολα στο Odelo! Κέρδισε 20€ στις πρώτες σου αγορές!

Με αφορμή την συμπλήρωση σαράντα χρόνων κατοχής και το πρωινό της 20ης Ιουλίου 1974 όπου πάτησε πόδι στο νησί μας ο Τούρκος εισβολέας πολλά έγιναν χθες που δεν εξέπληξαν βέβαια κανένα. Οι ίδιες δηλώσεις, τα ίδια μηνύματα και οι Τούρκοι κατακτητές το βιολί τους. 

Η Τουρκία θα συνεχίσει να προσφέρει κάθε είδους βοήθεια στην “ΤΔΒΚ” ανέφερε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν σε μήνυμά του προς τον Ντερβίς Έρογλου για την επέτειο της εισβολής.

“Η μητέρα πατρίδα Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει το ιστορικό της καθήκον με πλήρη συνείδηση για την ευημερία του Τ/κ λαού ο οποίος ίδρυσε ένα κράτος το οποίο αποτελεί παράδειγμα για την δημοκρατία του, το δίκαιο του και τους θεσμούς του τα τελευταία 40 χρόνια”, ανέφερε ο Τούρκος Πρωθυπουργός στο μήνυμά του.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η “ειρηνευτική επιχείρηση” – όπως αποκάλεσε την τουρκική εισβολή – “έδωσε τέλος στις πιέσεις, την τρομοκρατία και τις απάνθρωπες επιχειρήσεις αφομοίωσης κατά των Τ/κ, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από το κράτος το οποίο ήταν συνιδρυτές και συνέταιροι”. Υποστήριξε ότι η “ειρηνευτική επιχείρηση διασφάλισε ώστε ο Τ/κ λαός να προσβλέπει στο μέλλον με ελπίδα και ασφάλεια”. “Η ειρηνευτική επιχείρηση έθεσε τον θεμέλιο λίθο για την ειρήνη και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο”, ισχυρίστηκε ο Τούρκος Πρωθυπουργός. Επεσήμανε ότι δυστυχώς ο ίδιος δεν μπόρεσε αυτή τη μέρα να βρίσκεται στα κατεχόμενα για τους εορτασμούς, ωστόσο στους εορτασμούς συμμετείχαν ο Πρόεδρος Γκιουλ και ο αντιπρόεδρος Μπεσίρ Αταλάι.

Ο  Ερντογάν ανέφερε ότι η Άγκυρα επιθυμεί μόνιμη λύση στην Κύπρο η οποία θα βασίζεται στην πολιτική ισότητα των δύο λαών και η οποία θα συμφωνηθεί αμοιβαία, προσθέτοντας ότι μαζί με τους Τ/κ διατηρούν τη θέση ότι θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά στο Κυπριακό. “Προσδοκούμε η διαδικασία των διαπραγματεύσεων που ξεκίνησε στις 11 Φεβρουαρίου υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών να καταλήξει το συντομότερο έπειτα από ένα δημοψήφισμα σε μια δίκαιη και μόνιμη λύση”.

Από την άλλη ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Ερογλου είπε: «είμαστε ευτιχισμένοι με την εισβολή του 1974» την οποία χαρακτήρισε και αυτός «ειρηνευτική επιχείρηση» γιατί «έκανε τους τουρκοκύπριους ευτυχισμένους που σήμερα είναι ελεύθεροι και ασφαλείς»

Την προσεχή Πέμπτη αναμένεται να συναντηθούν στο πλαίσιο της διαδικασίας των συνομιλιών ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Ντερβίς Έρογλου. Διερωτάται κανείς τι προοπτική έχουν αυτές οι συνομιλίες και ποια επιρροή έχουν τελικά, αν έχουν προς την κατοχική δύναμη, τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και η Αμερικανική κυβέρνηση που σφυρίζουν αδιάφορα και μεις χαιρόμαστε μόνοι μας…