Μόνη λύση, η έξοδος από το ευρώ

{loadposition ba_textlink}

Με ταυτόχρονη παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως συμβαίνει με την Αγγλία, την Κροατία, την Βουλγαρία. Οι πολίτες δε των δύο τελευταίων χωρών, βλέποντας τι συμβαίνει στη Ελλάδα, ούτε που θέλουν να ακούσουν πως θα αφήσουν το κούνα και το λέβα αντίστοιχα, για να γίνονται οι συναλλαγές εντός της επικράτειας τους μόνο με το σκληρό ευρωπαϊκό νόμισμα. Γνωρίζουν άλλωστε πως και αυτές, με εικονικά στοιχεία μπήκαν στην ευρωζώνη. Για πολιτικούς και όχι οικονομικούς λόγους. Η επιμονή δε των δανειστών για την αύξηση του ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά, κάτι που σημαίνει μείωση των εσόδων από τον τουρισμό, τη μόνης και τελευταίας «βιομηχανίας» της χώρας, σημαίνει πως δεν θέλουν την ανοικοδόμηση της, όπως διατείνονται. Επομένως η λύση είναι μια, αρέσει δεν αρέσει:

Εθνικό νόμισμα και ξεκίνημα από την αρχή. Επαναπροσδιορισμός των προτεραιοτήτων στις γεωργικές καλλιέργειες. Ενίσχυση της βιοτεχνίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δημιουργία νέων συνεταιριστικών τραπεζών κατά το πρότυπο της Τράπεζας των φτωχών, όπως έγινε στην Ινδία. Με τη χορήγηση μικρών και χαμηλότοκων δανείων, για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάσα της αγοράς. Στην οικονομία, ΦΠΑ 3% στα νησιά και μακροπρόθεσμη ρύθμιση των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων.

Επανασύσταση του εθνικού συστήματος υγείας. Πόθεν Έσχες για όλους. Καταγραφή και πιστοποίηση όλων των ελεύθερων επαγγελματιών με αυτόματη σύνδεση τους με το υπουργείο οικονομικών για κάθε εργασία που παρέχουν. Ορθολογισμός, δικαιοσύνη και αναλογικότητα στις αποδοχές, αρχής γενομένης από τις υπηρεσίες της Βουλής και την Τράπεζα της Ελλάδος. Από τον διοικητή ή τον πρόεδρο, έως τον κλητήρα και τον φύλακα.

Κι όσο πιο γρήγορα γίνει η αλλαγή, τόσο πιο πολλές ελπίδες επιβίωσης υπάρχουν για την Ελλάδα. Χρειάζεται όμως ανθρώπινο και πολιτικό θάρρος. Υπάρχει;

* Κατεβάστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση της “24” στο http://24newspaper.com.cy!