Οι λίστες και οι ληστές


Κάνε τα ψώνια σου άνετα, γρήγορα, εύκολα στο Odelo! Κέρδισε 20€ στις πρώτες σου αγορές!

Του Σωτήρη Παπαδόπουλου

Το τοπίο παραμένει ιδιαίτερα θολό σε όλα τα επίπεδα. Η νέα Διοικητής της Κ.Τ. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη δείχνει ότι θέλει να ξεκαθαρίσει πολλά. Και το κυριότερο; Φαίνεται πως δεν εμπιστεύεται τίποτα από όσα έγιναν, σύμφωνα με την ενημέρωση που έτυχε από τον προκάτοχό της και τους συμβούλους του. Και έχει βγάλει τα κιτάπια στο τραπέζι και ελέγχει τα πάντα από την αρχή. 

Εντόπισε ταχύτατα τις 1.500 εκροές πριν το κούρεμα, που δεν είχαν δοθεί στην Βουλή από τον κ. Δημητριάδη. Έστειλε μήνυμα στην Βουλή να κάνουν υπομονή να το ψάξει η ίδια για το τι έγινε με τις εκροές, όταν ήταν κλειστές οι τράπεζες και τους έστειλε την λίστα που ετοίμασε ο Πανίκος Δημητριάδης και δεν την έδινε στην Βουλή αν και είχε ζητηθεί πριν 8 μήνες.

Την ίδια ώρα στην έκθεση της Επιτροπής Θεσμών φωτογραφίζεται ολόκληρο το τραπεζικό έγκλημα όμως έγινε με βάση τα στοιχεία που είχε στην διάθεσή της. Του παραδίδει στο «πιάτο» της Γενικής Εισαγγελείας που έχει την έκθεση στα χέρια της.

Οι πολίτες φωνάζουν ότι κανείς δεν τιμωρείται. Οι πολίτες φωνάζουν ότι κανείς δεν θα τιμωρηθεί. Οι πολίτες φωνάζουν ότι θέλουν να μάθουν τους «ληστές» και όχι τις λίστες. Οι πολίτες ζητούν δικαιοσύνη.

Με την έκθεση της Επιτροπής θεσμών κλείνει ένας κύκλος 14 μηνών συζητήσεων, διερευνητικών επιτροπών και πορισμάτων για το ποιος φταίει και οδηγηθήκαμε στα τάρταρα. Το μπαλάκι πια έχει πάει οριστικά στην Γενική Εισαγγελεία. Πιστώνω θετικά την Βουλή για την αναφορά της ότι είναι έτοιμη να ψηφίσει οποιοδήποτε νομοθέτημα θα βοηθήσει στο να καταδικαστούν οι ένοχοι και στο να εκταμιευθούν χρήματα για πρόσληψη και άλλων ανακριτών για την διευκόλυνση του έργου της Νομικής Υπηρεσίας. 

Στην συνείδηση του κόσμου έχουν αποδοθεί οι πολιτικές ευθύνες. Και το θετικότερο είναι ότι για πρώτη φορά οι κομματικές αποχρώσεις πήγανε στην άκρη. Η κοινωνία που βιώνει την κρίση, έχει κρίση για το ποιοι είναι οι ληστές. Και αυτούς βάζει στις λίστες.

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα “24” στις 11/5/2014.