Κυπριακό: Πάσχα με πάρε-δώσε


Κάνε τα ψώνια σου άνετα, γρήγορα, εύκολα στο Odelo! Κέρδισε 20€ στις πρώτες σου αγορές!

Φαίνεται πως ο Απρίλιος θα είναι ο πρώτος θερμός μήνας ανάμεσα στην Ελληνοκυπριακή και Τουρκοκυπριακή πλευρά καθώς όλα δείχνουν ότι θα μπούμε στην καρδιά των διαπραγματεύσεων. 


Διαβάστε επίσης

Αναστασιάδης: «Γι αυτούς που νομίζουν ότι όλα είναι συμφωνημένα το αντίθετο συμβαίνει»

“Στου κωφού την πόρτα” χτυπά ο Μαυρογιάννης


Ήδη ο Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε ότι στην συνάντηση των δύο ηγετών την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούσε να ξεκινήσει η διαδικασία πάρε δώσε. 

Πάντως η Ελληνοκυπριακή πλευρά δια του Κυβερνητικού εκπροσώπου υποστήριξε ότι η συνάντηση της 31ης Μαρτίου δεν θα έχει χαρακτήρα διαπραγμάτευσης αλλά μιας συζήτησης για το που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή μετά το πέρας αρκετών συναντήσεων ανάμεσα στους 2 διαπραγματευτές. 

Μέσα σε αυτό το σκηνικό ο Αλεξάντερ Ντάουνερ συναντά σήμερα τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη. 

Ωστόσο τα φώτα είναι στραμμένα στην αυριανή συνέντευξη τύπου και στο τι θα πει στο Λήδρα Πάλλας και στους δημοσιογράφου.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι η ε/κ πλευρά αμφισβητούσε έντονα την παρουσία τους στο κυπριακό για αυτό και με την έναρξη των συνομιλιών ζήτησε να μην συμμετέχει ο κ. Ντάουνερ.

Μέσα στον Απρίλιο δεν αναμένεται απλώς να μπούμε πιο βαθιά στις συνομιλίες. Η ελληνοκυπριακή πλευρά φιλοδοξεί να προχωρήσει σε συμφωνία με την τ/κ πλευρά στα πρώτα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με το θέμα της Αμμόχωστου να είναι το σημείο κλειδί.

Ο κατοχικός ηγέτης πρόσφατα ωστόσο είχε δηλώσει ότι το εδαφικό είναι το τελευταίο το όποιο θα μπει σε διαπραγμάτευση.