Πασχαλινά ρεκόρ από όλο τον κόσμο (Vids & Pics)

 {loadposition ba_textlink}

Τα έθιμα του Πάσχα υπάρχουν εδώ και πολλούς αιώνες, κάποια τοπικά και άλλα διεθνή.  Μερικοί όμως τα πήραν ένα βήμα παραπέρα και κατάφεραν να αποκτήσουν μια θέση στα Ρεκόρ Γκίννες.

 

1. Η μεγαλύτερη συλλογή βαμμένων πασχαλινών αυγών

Άλλοι τα βάφουν, άλλοι τα τσουγκρίζουν και άλλοι τα τρώνε! Αυτοί όμως τα συλλέγουν.  Ο λόγος για το Μουσείο Πασχαλινών Αυγών στην Πολωνία, το οποίο λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια και εκθέτει πέραν των 1500 αυγών.  Αυγά τα οποία προέρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου.  Η συλλογή περιλαμβάνει ακόμη και αυγά στρουθοκάμηλου.

 

2. Το πρώτο ρομπότ που… βάφει αυγά

Πολλές φορές είτε βαριόμαστε, είτε είμαστε πολύ κουρασμένοι για να βάψουμε τα αυγά μας.  Γι΄αυτό έρχεται το πρώτο ρομπότ “βαφέας” αυγών.  Το μόνο που κάνεις είναι να καθίσεις αναπαυτικά στον ηλεκτρονικό σου υπολογιστή, να διαλέξεις σχέδια και χρώματα για τα αυγά σου και τέλος!  Το πρόγραμμα στέλνει μήνυμα στο ρομπότ και ξεκινάει δουλειά. 

 

 

3. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έβαψαν αυγά

 

Όταν όμως δε βαριέσαι το βάψιμο αυγών, μαζεύεις παρέα ή διοργανώνεις μια εκδήλωση και τα βάφετε όλοι μαζί.  Αυτό έγινε και στη Σόφια της Βουλγαρίας όταν το Μάρτιο του 2013 1000 άτομα έβαψαν 2700 αυγά σε μόλις 3 λεπτά!  Τα αυγά επιθεωρήθηκαν και σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν πιστοποιητικά συμμετοχής.

 

 

4. Το μεγαλύτερο κυνήγι πασχαλινών αυγών.

 

Το μεγαλύτερο κυνήγι πασχαλινών αυγών αποτελείτω από 501,000 αυγά, τα οποία “κυνηγούσαν” 9,753 παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους.  Το κυνήγι έλαβε χώρο στο Cypress Gardens Adventure Park στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

5. Το μεγαλύτερο βαμμένο αυγό

 

Με ύψος 14,79 m και διάμετρο 8,40 m το πασχαλινό αυγό στο Alcochete της Πορτογαλίας, κατέχει τη πρώτη θέση στο Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο πασχαλινό αυγό.  Το ρεκόρ κατέχει από τις 8 Μαρτίου του 2008.

 

 

6.  Το ψηλότερο σοκολατένιο αυγό

Με ύψος 10,39 μέτρα κατέχει την πρωτιά όσο αφορά τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά.  Για την κατασκευή του χρειάστηκαν 7,200 κιλά σοκολάτας.  Μετρήθηκε στις 16 Απριλίου 2011 στο Tosca της Ιταλίας.

 

6+1. Η μεγαλύτερη φλαούνα

 

Last but not least, η μεγαλύτερη φλαούνα στον κόσμο κατασκευάστηκε στην Λεμεσό τον Απρίλιο του 2012.  Ζύγιζε 259,5 κιλά και είχε διαστάσεις 2,45 x 1,24 μέτρα.