Πρόεδρε… πες την αλήθεια για το μνημόνιο


 

Το μνημόνιο διαλύει για πάντα τον κοινωνικό ιστό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Οι περικοπές που έρχονται σε μισθούς και συντάξεις, γυρίζουν τους μισθούς πολλά χρόνια πίσω και παράλληλα, δεν πρόκειται να επιστραφούν. Για τα επόμενα τουλάχιστον 4 χρόνια, αύξηση δεν θα δει κανένας, αντίθετα σε βάθος χρόνου εάν το μνημόνιο δεν πετύχει τους στόχους του, να προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα.

Η μεγάλη κοροϊδία όμως γίνεται με την ΑΤΑ που δεν «καταργείται» αλλά ουσιαστικά θα καταργηθεί. Όλοι πια συμφωνούν ότι δεν πρέπει να δίδεται ΑΤΑ στα 4 μνημονιακά χρόνια. Το 2017… περιμένετε να τεθεί και πάλι σε ισχύ;

 Τώρα βάλαμε στο επικοινωνιακό παιχνίδι και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας όπου σαν μεγάλος μονομάχος δηλώνει ότι η Κύπρος θα μπει στον ΕSM. Μαζί του και ο Υπουργός Οικονομικών που δήλωσε ότι η Κύπρος απαιτεί να μπει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό για τις τράπεζες αναδρομικά.  Δηλαδή ο κ. Δημητριάδης θα μπορέσει να πείσει την κ. Μέργκελ για την ανάγκη για αναδρομικότητα του όλου μέτρου; Μην ξεχνάτε η Ισπανία ακόμη (η χώρα που έχει το καυτό πρόβλημα ) δεν έχει μπει στον μηχανισμό. Εμείς αντίθετα τρέχουμε να προλάβουμε διότι μετά τις 12 Νοεμβρίου no money χωρίς μνημόνιο.

Επίσης οι πολίτες θα πρέπει να ξέρουν ότι είτε δανειστούμε 5δις είτε 15δις, τα μέτρα είναι ίδια! Διότι η συνταγή είναι ίδια! 

Θα πρέπει να ζούμε πιο φτωχικά, να ξεχάσουμε τις τρέλες που κάναμε όταν αγοράζαμε αλόγιστα, να ξεχάσουμε ότι θα πρέπει να ζούμε με δάνεια, να ξεχάσουμε ότι θα πρέπει να ζούμε «χύμα».

Ευτυχώς φαίνεται ότι κάποιοι το πήραν χαμπάρι και ήδη κάνουν το κουμάντο τους. Έχουν ήδη μπει σε μνημόνιο στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό. Και εσείς οι πολιτικοί οφείλεται να συμμαζέψετε το κράτος διότι… μας βάλατε σε μνημόνιο… κανονίστε την πορεία σας… να μας βγάλετε γρήγορα.