Προεδρικό: Η παρατήρηση Ομήρου και το παρ’ολίγον τροχαίο Χάσικου

Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια των δηλώσεων του κου Κουγιάλη, ο οποίος μίλησε στους δημοσιογράφους για δύο φλέγοντα θέματα όπως το κρούσμα σοβαρής ασθένειας σε βοοειδή στα κατεχόμενα και οι αποζημιώσεις των σιτηροπαραγωγών, έγινε αντιληπτό ότι σε κοντινή απόσταση πίσω του και συγκεκριμένα στον χώρο της εισόδου του Προεδρικού στεκόταν για ώρα ο Πρόεδρος της Βουλής και Προεδρεύων της Δημοκρατίας στην παρούσα στιγμή Γιαννάκης Ομήρου.

Μια κλεφτή ματιά ήταν αρκετή για να αντιληφθεί κανείς ότι ο κος Ομήρου παρακολουθούσε την συζήτηση των δημοσιογράφων με τον Υπουργό Γεωργίας, στον οποίο όταν – σχεδόν – ολοκλήρωσε, είπε χαρακτηριστικά: «Κύριε Κουγιάλη… σαν πολλές δηλώσεις δεν κάνεις;»

Η ερώτηση έγινε μεταξύ σοβαρού και αστείου, ωστόσο όλοι γνωρίζουμε ότι μεταξύ αυτών των δύο πάντοτε λέγονται τα πιο σοβαρά πράγματα… 

«Εχουμε σοβαρά θέματα όμως», ήταν η άμεση απάντηση του κου Κουγιάλη, ο οποίος ωστόσο απάντησε – όπως πάντα – σε όλες ανεξαιρέτως τις ερωτήσεις των συντακτών , ακόμη και στα όσα ακούστηκαν για τα έντονα καιρικά φαινόμενα τις τελευταίες ώρες.

Λίγη ώρα πριν, κατά την διάρκεια των δηλώσεων του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων Μάριου Δημητριάδη, ο υπουργός Εσωτερικών Σ. Χάσικος, που βιαζόταν να φύγει από το σημείο ακριβώς μπροστά από τις κάμερες, ζήτησε από τον οδηγό του να κορνάρει και να πατήσει το γκάζι προκειμένου οι δηλώσεις να συντομεύουν και να μπορέσει να περάσει.

Η… πουρού προκάλεσε αναστάτωση σε μικρόφωνα και κάμερες που τραντάχτηκαν την ώρα των δηλώσεων, αλλά γρήγορα επανήλθαν στην θέση τους. 

Χαμογελαστός, πάντως, αλλά και με αίσθηση του χιούμορ ως προς την καθυστέρηση στο σημείο, απ’όπου ήθελε να περάσει, όταν είδε ότι ο κύριος Δημητριάδης συνέχισε τις δηλώσεις του, έκανε όπισθεν και έφυγε από άλλη πλευρά με την λεπτομέρεια ότι μπροστά από το χώρο όπου μιλά ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ερχόταν άλλο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να προκληθεί… κυκλοφοριακό κομφούζιο…. Μην σας πώ και παρ’ολίγον τροχαίο…

Διαβάστε στην ”24” της Κυριακής: Ο… χριστουγεννιάτικος στολισμός του Προεδρικού, ο Σωματοφύλακας του Προέδρου και το… σκυλάκι…