Πυρ με καθυστέρηση “9 μήνες”

Όταν πήραμε την απόφαση από σήμερα να γράφουμε το σχόλιο της ημέρας, δεν περίμενα στη σημερινή “πρεμιέρα” να ασχοληθώ με ένα περιστατικό όπως αυτό που διαδραματίστηκε, έξω από την Βουλή.

Θυμάμαι την περίοδο που πάρθηκε η απόφαση για το κούρεμα καταθέσεων. Οι “κακές” γλώσσες έλεγαν για τις ακραίες αντιδράσεις που θα είχαμε από τους “κουρεμένους” καταθέτες. Ακολούθησε η ημέρα όπου θα άνοιγαν οι τράπεζες για πρώτη φορά μετά το κούρεμα. Θυμάμαι ότι είχαν έρθει τηλεοπτικά δίκτυα και δημοσιογράφοι από την άκρη του κόσμου για να απαθανατίσουν την στιγμή που οι Κύπριοι θα έμπαιναν μέσα στις τράπεζες και θα γινόταν “το έλα να δεις”. Και εκείνη την ημέρα δεν έγινε το παραμικρό.

Και φτάσαμε στο σήμερα. Αυτό που όλοι συζητάνε όλους αυτούς τους μήνες στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, έγινε. Ένας συμπολίτης μας πήρε το G3, πήγε έξω από την Βουλή και πυροβόλησε στον αέρα. Και το μεγάλο ερώτημα που σήμερα γεννιέται είναι: Αυτή η κίνηση είναι η αρχή μιας νέας μορφής αντίδρασης;


Διαβάστε επίσης: Πυροβολισμοί στο κτίριο της Βουλής (vids)


Το άτομο που προχώρησε σε αυτή την κίνηση είναι 33 ετών. Σε μια ηλικία δηλαδή που εργασιακά θα έπρεπε να είχε έναν αξιοπρεπή μισθό για να μπορέσει να κάνει οικογένεια. Η αντίδραση ήρθε από ένα πρόσωπο που έπρεπε να είναι μέλος της “κυπριακής μηχανής”.

Το μήνυμα του ξεκάθαρο: “Κάντε κάτι για να μην φτάσουμε να πάρουμε τα όπλα”. Δεν ήθελε να σκοτώσει, άλλωστε θα μπορούσε άνετα να το κάνει. Αντίθετα παρέδωσε το όπλο του, αμέσως μετά την πράξη του.

Ο πολίτης απάντησε με φόβο στον φόβο που μας προσφέρει η πολιτεία με τα μέτρα που πήρε και με τα μέτρα που έρχονται. Απάντησε με φόβο στην ανεργία που φέρατε με τις πολιτικές αποφάσεις που δεν πήρατε. Απάντησε με φόβο για το γεγονός ότι κανείς ακόμη δεν έχει τιμωρηθεί για το οικονομικό έγκλημα.

Το μήνυμα ελήφθη; Η πολιτεία θα πρέπει να προβληματιστεί σοβαρά.

Ο Κύπριος με αξιοπρέπεια χάνει την δουλειά του, με αξιοπρέπεια χάνει τις καταθέσεις τουΜε αξιοπρέπεια θα πάρει τον νομό στα χέρια του, εάν ο Νόμος δεν λειτουργήσει.