«Πυρ» της Αντιπολίτευσης μέσω του 24h για το περσινό κούρεμα

ΑΚΕΛ: Η αλληλεγγύη της Ευρώπης πρέπει να αποδεικνύεται

Τρία δεδομένα παρουσίασε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Τάκης Χατζηγεωργίου, για τα δεινά που έφερε το κούρεμα: «Πρώτον το κούρεμα ήταν η βροντερή επίθεση ενάντια στην οικονομική βιομηχανία της Κύπρου. Δεύτερον το επιχείρημα ότι ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου δε έχει σχέση με το ΑΕΠ της χώρας ήταν πάρα πολύ μεγάλος δεν μπορεί να σταθεί καθώς μπορούμε να συγκρίνουμε με το γεγονός π.χ. ότι η αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας είναι ο μεγαλύτερος τομέας σε σχέση με άλλους. Δηλαδή πρέπει να κλείσουμε την Μερσεντές; Και τρίτον η Κύπρος σαν μικρή χώρα αποτέλεσε το πειραματόζωο».

Ο κ. Χατζηγεωργίου τέλος είπε ότι «Ευτυχώς ο Economist αλλά και άλλοι τονίζουν ότι το μοντέλο αυτό δεν βοήθησε διότι αποκόλλησε την οικονομία των ανθρώπων. Η αλληλεγγύη των Ευρωπαίων πρέπει να αποδεικνύεται». 

ΕΔΕΚ: Η Ευρώπη πρέπει να μην στρέφεται σε θεραπείες «Σοκ»

Ο ΓΓ της ΕΔΕΚ και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης υποστήριξε ότι «Το αποτέλεσμα από το κούρεμα ήταν να εξοντωθεί ο ιστός της Κυπριακής Οικονομίας με αποτέλεσμα να κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις που αποτελούσαν τον πνεύμονα της οικονομίας. Την ίδια στιγμή έχει οδηγήσει την κυπριακή κοινωνία σε ρεκόρ ανεργίας με αποτέλεσμα να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός».

Ο κ. Παπαδάκης καταλήγει λέγοντας ότι «Η Ευρώπη θα πρέπει να αναζητεί ουσιαστικές λύσεις προς τα κράτη που αντιμετωπίζουν προβλήματα και όχι θεραπείες «Σοκ».

Οικολόγοι: Αμφισβήτηση της λύσης του κουρέματος

Ο ΓΓ των Οικολόγων και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Γιώργος Περδίκης, υποστήριξε αρχικά ότι ο Economist δεν θεωρούμε ότι είναι το θέσφατο και η καλύτερη πηγή εκτίμησης για τα εσωτερικά της Κύπρου. «Είναι όμως μια ένδειξη που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Αν δούμε παράλληλα τις αντιδράσεις στην ΕΕ, το ball in αμφισβητείτε και δεν αναφέρομαι μόνο στο Ευρωκοινοβούλιο. Η αμφισβήτηση που υπάρχει είναι στο γεγονός ότι σαν μέτρο δεν είναι δίκαιο και αποτελεσματικό».

Συμμαχία Πολιτών: Ο Πρόεδρος θα βρεθεί πολλές φορές με το πιστόλι στον κρόταφο 

Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής των Οικολόγων, Σίμος Αγγελίδης, σχολιάζοντας το δημοσίευμα τόνισε ότι «Φαίνεται για ακόμη μια φορά ότι επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι και οι προειδοποιήσεις τις οποίες έγκαιρα η Συμμαχία Πολιτών είχε αναφέρει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι η οδός του κουρέματος δεν ήταν το επιθυμητό μέτρο για την λύση του οικονομικού προβλήματος».

Ο κ. Αγγελίδης τονίζει ότι «Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αξιοποιήσει την συλλογική σοφία όλων των πολιτικών δυνάμεων και να μην προχωρά και να λαμβάνει αποφάσεις που συγκρούονται με το συμφέρον του λαού στην πορεία του κυπριακού και του οικονομικού προβλήματος καθώς θα βρεθεί πολλές φορές με το πιστόλι στον κρόταφο».