Σιαρλή στο 24h: Θα υπάρξουν θυσίες για την οικονομία (vids)


Ο κ. Σιαρλή μίλησε για την Τρόικα και τα δημοσιονομικά, το ρωσικό δάνειο, τις κυπριακές αερογραμμές και επενδύσεις. Τέλος αναφέρθηκε και στο Ελληνικό ζήτημα και τι θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να βγει από το βάλτο.

Τρόικα – Δημοσιονομικά

Για πρώτη φορά από την ημέρα που η Κύπρος υπέβαλε αίτηση για είσοδό της στον μηχανισμό στήριξης ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρεται στις διαφορές που υπάρχουν με την Τρόικα. 

Οι διαφορές Τρόικα – Κυβέρνησης είναι στους παρακάτω τομείς:

•Συνταξιοδοτικό

•ΑΤΑ

•Περικοπές μισθών

•Τελικό ποσό δανεισμού

 Επίσης για πρώτη φορά παρουσιάζει χρονοδιάγραμμά πορείας των συζητήσεων, μέχρι την εκταμίευση της πρώτης δόσης του δανείου.

•17 Σεπτεμβρίου: η τηλεφωνική επαφή πρόσκλησης για κάθοδο της Τρόικα.

•4 εβδομάδες διαβουλεύσεων ώστε να ολοκληρωθεί το μνημόνιο.

•Μέσα Οκτωβρίου: Κάθοδος της Τρόικα στη Κύπρο για υπογραφή μνημονίου

•4-5 εβδομάδες ψήφιση από τα κοινοβούλια των χωρών της ΕΕ του ποσού στήριξης της Κύπρου

•Αρχές Δεκεμβρίου: η πρώτη δόση. 

Για τα δημοσιονομικά, ο κ. Σιαρλή τόνισε ότι δεν θα έχουμε προβλήματα καθώς έχουν βρεθεί οι τρόποι ώστε να μην υπάρξει στάση πληρωμών. Παραδέχτηκε πάντως ότι έχουν γίνει τεράστια λάθη την τελευταία τριετία. 

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε ο Βάσος Σιαρλή.

 
siarli_troika_dis από 24hcomcy

Ρωσικό Δάνειο

 Ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το Ρωσικό δάνειο, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το Προεδρικό καθώς τις αιτήσεις τις υποβάλει, όπως είπε χαρακτηριστικά, το κράτος.

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε ο Βάσος Σιαρλή.


siarli_rwsia από 24hcomcy 

Κυπριακές Αερογραμμές

Ο Βάσος Σιαρλή εμφανίστηκε διατεθειμένος να κάνει τα πάντα ώστε οι Κυπριακές Αερογραμμές να συνεχίσουν την πορεία τους. Την ίδια ώρα αποκάλυψε ότι ήταν λάθος η δημοσιοποίηση πιθανών επενδύσεων με τον τρόπο που έγινε. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι σαν την υπόθεση της Triple Five, άλλες 10 παρόμοιες υποθέσεις πέρασαν από το γραφείο του χωρίς κανένας να μάθει τίποτε.

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε ο Βάσος Σιαρλή.


siarli_ka από 24hcomcy 

Ελλάδα –  Άτυπο eurogroup

Ο Υπουργός Οικονομικών έστειλε μήνυμα στήριξης προς τους Ελλαδίτες πολίτες που περνούν δύσκολα, ωστόσο είπε πως θα πρέπει πρώτα εκείνοι να στείλουν το μήνυμα ότι θέλουν η Ελλάδα να σωθεί και να εκτιμήσουν τους Ευρωπαίους που βοηθούν την χώρα.

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε ο Βάσος Σιαρλή.


siarli_hellas από 24hcomcy