Βγήκαν τα κομπιουτεράκια στο ΔΗΚΟ

 

Του Σωτήρη Παπαδόπουλου

Με το που ανακοινώθηκαν  τα αποτελέσματα της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ είδα αμέσως σε κάποια ΜΜΕ ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος την ελέγχει πανηγυρικά. Για να ξαναμετρήσουμε τα κουκιά όμως με ηρεμία τώρα που όλα τελείωσαν… Μιλώντας με πρόσωπα και από τα δύο στρατόπεδα… (το άλλο δεν έχει όνομα αλλά το βαφτίζουμε Μάριο Καρογιάν) το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι υπάρχει μια ισορροπία του τρόμου την Κεντρική Επιτροπή.

Αν εξαιρέσει κάποιος την Λευκωσία πρώτιστα και ακολούθως την Πάφο, σε όλες τις άλλες επαρχίες ο κ. Παπαδόπουλος δεν έχει το πάνω χέρι.  Ούτε στην Αμμόχωστο, ούτε στην Λεμεσό, ούτε στους πρόσφυγες. Στην Λάρνακα υπάρχει ισορροπία. Το (+13) που έχει στην Λευκωσία (24 ελέγχει ο κ. Παπαδόπουλος και 11 η άλλη πλευρά) καλύπτεται με τις υπόλοιπες επαρχίες.

Την ίδια ώρα στο Εκτελεστικό Γραφείο δείχνει ότι είναι το απόλυτο αφεντικό, σε αντίθεση με την ηγετική ομάδα (εκτός του Γενικού Γραμματέα Μαρίνου Μουσιούτττα). Αν προσθέσουμε τους βουλευτές τους δημάρχους και τους υπουργούς, θα διαπιστώσουμε στο τέλος της ημέρας, ότι δεν είναι για να πανηγυρίζει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Το ισορροπημένο αποτέλεσμα που είχαμε για την εκλογή του Προέδρου, επαληθεύτηκε και σε αυτές τις κάλπες. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, είναι έξυπνος πολιτικός. Ακόμη και στις σημερινές δηλώσεις του όπου αναφέρθηκε στο κακό ανακοινωθέν, δεν είπε ευθέως για το αν θα μείνει ή αν θα φύγει. Είπε απλώς ότι «το κοινό ακυρώνει τις σχετικές αναφορές της προεκλογικής συμφωνίας του κ. Αναστασιάδη με το ΔΗΚΟ και θα τεθεί το θέμα  προς συζήτηση στην πρώτη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου»

Ήδη τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά για το ποια γραμμή θα κρατήσουν τα νεοεκλεγέντα στελέχη στην κρίσιμη απόφαση. Οι ταραχές στο ΔΗΚΟ, δυστυχώς δεν τελειώνουν με το πέρας των εκλογών.

Εάν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ θέσει θέμα αποχώρησης από την κυβέρνηση, είναι βέβαιο ότι και πάλι θα μοιραστεί στα δύο. Δεν έχει σημασία αν στο τέλος περάσει η δική του θέση. Το ΔΗΚΟ θα εξακολουθεί πολιτικά να είναι μοιρασμένο, όπως ήταν και επί Προεδρίας Μάριου Καρογιάν.