Τι να πεις όταν πετάς χαρταετό κάθε μέρα

Του Σωτήρη Παπαδόπουλου

Στην σκλαβωμένη οικονομικά και στρατιωτικά Κύπρο, οι πολιτικοί μας έχουν γίνει «Μάστροι» στο πέταγμα του χαρταετού. Με τις επιλογές τους και τις τοποθετήσεις τους καταστρέφουν την χώρα. Και το χειρότερο, που με κάνει να βγαίνω από τα ρούχα μου; Ανακοινώνουν με πανηγυρικό τόνο: «Η πατρίδα σώθηκε. Αποτρέψαμε τα χειρότερα».

Έχουμε τον Πρόεδρο που μιλά ήδη για θαύμα στην οικονομία. Έχουμε έναν ΔΗΣΥ που αλλού πατά και αλλού βρίσκεται. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την τοποθέτηση του Προέδρου του «Σκεφτόμαστε για αγωγή κατά του κ. Ντράγκι για τον ELA». Για το ΔΗΚΟ τα λόγια περιττεύουν. Στην τελευταία ειδικά ψηφοφορία για τις ιδιωτικοποιήσεις ο Νικόλας «τράβηξε για Χίο» και οι υπόλοιποι «για Μυτιλήνη».

Στο ΑΚΕΛ υπάρχει ένα θέμα με την μνήμη τους. Λες και δεν έφεραν αυτοί την Τρόικα στην Κύπρο. Λες και δεν κυβερνούσαν 5 χρόνια. Και βγάζουν και σχέδια εξόδου από την Κρίση. Όσο για την ΕΔΕΚ… λέω ό,τι να ‘ναι και κανείς δεν με τιμωρεί. Η Συμμαχία έχει μαζέψει όλους τους σωτήρες που είναι γνώστες όλων των θεμάτων.

Με απλά λόγια:  Όλοι είναι στην κοσμάρα τους. Νομίζεις πως ζουν σ’ άλλη χώρα. Πετούν χαρταετό σαν και είναι κάθε μέρα «Καθαρά Δευτέρα».  Οι πολίτες, που παρακολουθούν χρόνια τώρα την αγαπημένη συνήθεια των πολιτικών, λόγω της οικονομικής κρίσης, φαίνεται πως αρχίζουν να ξυπνούν από τον λήθαργο. Ωστόσο πληρώνουμε την αμαρτία μας.

Πολλές φορές ακούμε να λέγεται η φράση: «Οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν». Υπάρχει κανείς που αμφιβάλλει; Τόσα χρόνια δεν είμαστε χειροκροτητές; Δεν σηκωνόμασταν από την καρέκλα ή ακόμη χειρότερο τρέχαμε να φέρουμε μια «καθαρή» καρέκλα λες και οι δικές μας που καθόμασταν ήταν βρώμικες; Δεν χειροκροτούσαμε με φανατισμό νομίζοντας ότι τονίζαμε με πάθος το πολιτικό «πιστεύω» μας;

Και τι καταφέραμε; Να έχουμε βουλευτές που να μην ξέρουν τι ψηφίζουν, να έχουμε υπουργούς που δεν έχουν υπόθεση καθώς δεν είναι σε θέση να πάρουν μια απόφαση… υπέρ του πολίτη! Να έχουμε Συντεχνίες που κοιτούν μόνο το συμφέρον τους. 

Ο Κύπριος είναι κλασικός. Θέλει όλα γύρω του να είναι έτοιμα, χωρίς ο ίδιος να κουραστεί. Πηγαίνει με την μόδα. Developer ο γείτονας; Γιατί όχι και εγώ!. Χρηματιστής ο φίλος μου; Γιατί όχι και εγώ! Υπηρεσίες προσφέρει ο συνάδερφος; Γιατί όχι και εγώ!

Στην χώρα μας ποινικό αδίκημα θα πρέπει να είναι το τι λες. Εκεί γίνονται τα μεγαλύτερα εγκλήματα… Καλή Σαρακοστή σε όλους.

Twitter: @sotiris0110