Πανεπιστήμιο Κύπρου: «Σταδιοδρομία & Επιχειρηματικότητα 2014» (pics&vids)

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Παν. Κύπρου, οργανώνουν την εκδήλωση ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2014.

Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ανάδειξη των προοπτικών σταδιοδρομίας σε ελπιδοφόρους κλάδους της οικονομίας αλλά και την προώθηση της επιχειρηματικότητας ως μίας συνειδητής επιλογής διεξόδου από την κρίση.

O Υπεύθυνος Λειτουργός του Γραφείου Σταδιοδρομίας της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Μενέλαος Μενελάου, μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του 24Η για τη διαφορετικότητα της φετινής έκθεσης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

O Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κ. Παναγιώτης Σεντώνας, χαιρέτησαν την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 για την ενημέρωση των δημοσιογράφων σχετικά με την έκθεση.

Στη συνέχεια  έγινε μια σύντομη παρουσίαση των επιμέρους εκδηλώσεων της έκθεσης «ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2014» από τον κ. Μενελάου. 

Πλήθος κόσμου, δημοσιογράφοι, φοιτητές και καθηγητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση της έκθεσης «ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2014».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 9 και 10 Απριλίου 2014 στην Πανεπιστημιούπολη, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

9 Απριλίου 2014: Προοπτικές και Ευκαιρίες Σταδιοδρομίας, 09:30 – 20:00

Τοποθετήσεις και Συμβουλές από επαγγελματίες της αγοράς. Ελεύθερη συζήτηση με νέους. Οι κλάδοι που θα συζητηθούν, περιλαμβάνουν: Νομική (09:30), Διαφήμιση/Επικοινωνία (11:00), Χρηματοοικονομικά/Ασφάλειες (12.30), Ναυτιλία/Logistics (14:30), Φαρμακοβιομηχανία/Βιοϊατρική (16.00), Information Communication Technology (17:30), Φυσικό Αέριο, Πετρέλαιο και Ενέργεια (19:00).

10 Απριλίου 2014: Έκθεση Σταδιοδρομίας και Επιχειρηματικότητας.

Πενήντα (50) επιχειρήσεις και οργανισμοί προσφέρουν πληροφορίες, κενές θέσεις εργασίας, προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας, προγράμματα κατάρτισης κ.α. (14.00 – 18.00) Επίσης παρουσιάζουμε τα πάντα γύρω από την επιχειρηματικότητα! Τι συμβαίνει τώρα στην Κύπρο; Ιστορίες επιτυχίας νέων επιχειρηματιών, κοινωνική επιχειρηματικότητα, χρηματοδοτήσεις και ερευνητικά κέντρα (14:30 – 19.30).

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα: