Τα 9 πιο παράξενα σύνορα στον κόσμο (pics)

{loadposition ba_textlink}

9. Τα σύνορα μεταξύ Κίνας και Νεπάλ είναι ίσως τα ψηλότερα στον κόσμο

Η υψηλότερη κορυφή του Όρους Έβερεστ είναι το φυσικό και πολίτικο σύνορο μεταξύ της αχανούς Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και του μικρού ορινού κράτους του Νεπάλ. Οι δύο χώρες συνδέονται με τη Γέφυρα Φιλίας σε ύψος 5000 μέτρων!

8. Τα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά φαίνονται από το διάστημα

 

Είναι τα πρώτα σε μήκος σύνορα στον κόσμο, αγγίζοντας τα 8891 χιλιόμετρα. Παρόλο που οι δύο χώρες έχουν μακρά φιλία, δεν έχουν ανοιχτά σύνορα μεταξύ τους, και διατηρούν το διάδρομο μεταξύ των δύο χωρών αποψιλωμένο.

 7. Τα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού περνούν μέσα από αυλές

Πρόκειται για ένα από τα πιο αστυνομευόμενα σύνορα στον κόσμο, με τις ΗΠΑ να προσπαθούν να περιορίσουν το κύμα μετανάστευσης από τις εμπόλεμες περιφέρειες του Μεξικού. Μικρή λεπτομέρεια ότι τα ψηλά αυτά τείχη  περνούν μέσα από σπίτια Αμερικάνων πολιτών, και ενός τουλάχιστον πανεπιστημίου!

 6. Τα σύνορα μεταξύ Σουηδίας και Νορβηγίας προσφέρονται για κούρσες

Οι δύο Σκανδιναβικές χώρες, που υπήρξαν και ενιαίο βασίλειο, έχουν ανοιχτά σύνορα. Σε αυτά διοργανώνονται αγώνες με έλκηθρα. Μετά τις κούρσες, οι πεινασμένοι αθλητές περνούν στη Σουηδία για μπέργκερ, όπου οι τιμές είναι πιο χαμηλές!

5. Τα σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Σουδάν αφήνουν ένα κομμάτι γης που δεν ανήκει σε κανένα

Μια διαφωνία μεταξύ της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας και της Σουδάν για το ποιος διαχειρίζεται το πλούσιου Τρίγωνο του Χαλάιμπ αφήνει το έρημο Τρίγωνο Μπιρ Ταουίλ να είναι “terra nullius”, γη που δεν ανήκει σε κανένα. Μέχρι που ένας Αμερικάνος πατέρας φύτεψε εκεί μια σημαία και διεκδίκησε τη γη για την κόρη του που ήθελε να γίνει πραγματική πριγκίπισσα.

 4. Τα σύνορα μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκο αποτελούν χώρο μεγάλης έντασης

Δύο ισπανικές πόλεις, η Θέουτα και η Μεϊλίγια βρίσκονται μέσα στην επικράτεια του Μαρόκο, απομεινάρια της πάλαι ποτέ Ισπανικής Αυτοκρατορίας που έλεγχε μεγάλο μέρος της Βόρειας Αφρικής. Η κυβέρνηση του Μαρόκο επιμένει ότι οι δύο πόλεις πρέπει να επιστραφούν υπό Μαροκινή κυριαρχία, ενώ συχνά αποτελούν σημείο εισόδου προσφύγων πολέμου από την Αφρική και την Μέση Ανατολή, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

3. Τα σύνορα μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου μοιάζουν με ελβετικό τυρί

Όσο κι αν τα έχουμε συνηθίσει, τα σύνορα μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Κυρίαρχων Βρετανικών Βάσεων στη Δεκέλεια ξαφνιάζουν όποιο βλέπει τον χάρτη για πρώτη φορά. Υπάρχουν “μικρά κομματάκια” Κύπρου μέσα στις Βάσεις, που αποτελούν κυπριακούς οικισμούς καθώς και τον δεύτερο μεγαλύτερο μας ηλεκτροπαραγωγό σταθμό, ενώ ένας στενός δρόμος μεταξύ Ξυλοτύμβου και Αγίου Νικολάου αποτελεί το διαχωριστικό μεταξύ Ελεύθερης και κατεχόμενης Αμμοχώστου.

2. Τα σύνορα μεταξύ Ινδίας και Μπανγκλαντές έχουν ένα κομμάτι Ινδίας μέσα σε ένα κομμάτι Μπανγκλαντές μέσα σε ένα κομμάτι Ινδίας μέσα σε ένα κομμάτι Μπανγκλαντές

 

Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να κατηγορήσεις μόνο τη Βρετανική αποικιοκρατία για την ανατάραξη παραδοσιακών συνόρων μεταξύ φυλών. Το “ινσέψιον” οικισμών που φτάνει μέχρι και τα 4 επίπεδα ξεκίνησε από τζογαδόρους τοπικούς βασιλιάδες.

1. Τα σύνορα μεταξύ Βελγίου και Ολλανδίας “χαλάνε σπίτια”

Στη φλαμανδόφωνη περιοχή του Βελγίου δεν είναι καθόλου παράξενο να ξυπνήσεις στο κρεβάτι σου στο Βέλγιο, να βουρτσίσεις τα δόντια σου στο μπάνιο σου στην Ολλανδία, και να επιστρέψεις στο Βέλγιο για να φτιάξεις πρωϊνό. Όπως και στην Ινδία και το Μπανγλαντές, ο τζόγος χαλάει σπίτια.