Το δώρο γενεθλίων στον Νίκο και η μοναξιά του Νικόλα


 

Το συντριπτικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, υπέρ της υποψηφιότητας Νίκου Αναστασιάδη, δημιουργεί έναν «ισχυρό δεσμό» ανάμεσα σε ΔΗ.ΚΟ. και ΔΗ.ΣΥ.  Η κατάρτιση επιτελείων και συντονιστικών οργάνων, ουσιαστικά δίνει ένα πλεονέκτημα στον Νίκο Αναστασιάδη, εάν κερδίσει τις εκλογές του 2013, να πιάσει αμέσως δουλειά. 

Ο Μάριος Καρογιάν, από την πρώτη στιγμή της ομιλίας του θέλησε να θέσει τα μέλη του κόμματός του προ των ευθυνών τους. Με την έκφραση «ιστορική στιγμή», έστειλε το μήνυμα ότι αυτή την φορά, το ΔΗ.ΚΟ. συνδιαμορφώνει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, κάτι που δεν γινόταν, στην κυβέρνηση Χριστόφια.

Από την άλλη πλευρά ο Νικόλας Παπαδόπουλος, παρά την ομιλία – καταπέλτης κατά της στήριξης Αναστασιάδη, δεν κατάφερε να προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς, παρά μόνο να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις. Άλλωστε ακόμη και οι «παραδοσιακοί» συνεργάτες του,  όπως Κυριάκος Κενεβέζος,  Χρίστος Ροδιάς, Πανίκος Χαραλάμπους κ.α. δεν ακολούθησαν την γραμμή του. Η αναφορά του σε στήριξη Υποψηφιότητας Λιλλήκα, ουσιαστικά ήρθε από το «παράθυρο» και χαρακτηρίζεται ως άκαιρη, καθώς κατά τις συνεδριάσεις της γραμματείας δεν αντέδρασε όταν η τελική απόφαση ήταν αρνητική για τον Γιώργο Λιλλήκα. Επίσης τα περισσότερα μέλη εξ’ αυτών που τάχθηκαν εναντίον της στήριξης Αναστασιάδη και των δύο που τήρησαν αποχή, υποστήριζαν αυτόνομη κάθοδο και όχι στήριξη της υποψηφιότητας Γιώργου Λιλλήκα. 

Οι πρωινές δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου στο «Τρίτο», έδειξαν ότι θα σεβαστεί την απόφαση, αλλά θα συνεχίσει να είναι η «αντιπολίτευση» μέσα στο κόμμα του.  Για την ιστορία μεταξύ των όσων ψήφησαν εναντίον του κ. Αναστασιάδη ήταν οι Γιώργος Προκοπίου, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Αντώνης Αντωνίου,  Χρίστος Σενέκκης, Σοφοκλής Φυττής και Α. Παπαδοπούλου. Εναντίον της στήριξης Αναστασιάδη ψήφισε και η Αναστασία Παπαδοπούλου, η οποία τάχθηκε υπέρ της στήριξης Λιλλήκα.

Το σχέδιο Αναστασιάδη για κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας προχωρά κανονικά. Ήδη έχουμε έναν γάμο (με ΔΗΚΟ), έναν αρραβώνα (με ΕΥΡΩΚΟ) και στο ψήσιμο με τους Οικολόγους