Το καφεστιατόριο στην αυλή αναζωογόνησε το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στην Κάτω Ακουρδάλεια

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στην Κάτω Ακουρδάλεια απόκτησε ζωή με την αξιοποίηση του εξωτερικού του χώρου και έγινε πόλος έλξης επισκεπτών, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Κάτω Ακουρδάλειας, Βλαδίμηρος Θεοδοσίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θεοδοσίου ανέφερε πως η κοινοτική αρχή ενοικίασε τον εξωτερικό χώρο του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης στην Κάτω Ακουρδάλεια σε ιδιώτη για χρήση καφεστιατορίου το οποίο έχει αυξήσει την επισκεψιμότητα στην κοινότητα που βρίσκεται 23 χιλιόμετρα από την Πάφο.

Στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στην Κάτω Ακουρδάλεια, το οποίο έχει δημιουργηθεί εδώ και 30 χρόνια, φιλοξενούνται διάφορα εκθέματα όπως αγροτικά και γεωργικά εργαλεία, καρέκλες, σκαμνάκια, ξυλόγλυπτα μπαούλα, αργαλειός και όλα τα σχετικά με την ύφανση, και τα παραδοσιακά επαγγέλματα, συνέχισε.

Ο κοινοτάρχης ανέφερε πως στην μικρή κοινότητα του των μόλις 32 κατοίκων έχει ολοκληρωθεί η λιθόστρωση στον πυρήνα της κοινότητας και ο τοίχος στον δρόμο που ενώνει την Κάτω Ακουρδάλεια με την Πάνω Ακουρδάλεια. Η πανδημία δεν έχει επηρεάσει καθόλου την εκτέλεση έργων στην κοινότητα, συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τους στόχους που θέτει η κοινοτική αρχή για την επόμενη χρονιά ο κ. Θεοδοσίου είπε πως σ` αυτούς συμπεριλαμβάνονται η ανέγερση κτιρίου που θα στεγάζει τα γραφεία του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Ακουρδάλειας, η βελτίωση του επιπέδου καθαριότητας της κοινότητας, ο ευπρεπισμός αγροτικών δρόμων αλλά και η συντήρηση και βελτίωση δικτύου υδατοπρομήθειας.

πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ