Το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο της οικονομίας

Το 24Η σου χαρίζει 20€ για τις πρώτες σου αγορές στο Odelo, το 1ο παγκύπριο online supermarket. 

Μετά από ένα ακόμη ξέφρενο πάρτυ καρναβαλιού, με τις σερπαντίνες και τα κομφετί στο κεφάλι, ο κόσμος επιστρέφει στα σπίτια τους. Οι περισσότεροι πριν κοιμηθούν κάνουν την αγαπημένη τους κίνηση. Να μπουν μέσα στο facebook για να δουν τι γίνεται. Στις 4:20 το πρωί, το 24h ανακοινώνει την είδηση του κουρέματος καταθέσεων. Δεν ξέρω πόσοι κατάλαβαν εκείνη την στιγμή τι σήμαινε η απόφαση αυτή. Το κατάλαβαν όμως το πρωί που ξύπνησαν όταν πήγαιναν στα ΑΤΜ και έβλεπαν να τους λείπουν χρήματα από τον λογαριασμό τους και παράλληλα να μην μπορούν να «τραβήξουν». Όλα ήταν κανονισμένα.

Πολιτική ταπείνωση για τον Πρόεδρο που έλεγε ότι δεν θα δεχθεί κούρεμα αλλά τελικώς είπε «Ναι». Πολιτική γύμνια για την προηγούμενη κυβέρνηση που έκανε τον «κινέζο» στο κακό που ερχόταν. Χιλιοειπωμένα από δημοσιογράφους στα πέρατα της οικουμένης. Η Κυπριακή Οικονομία που ξέραμε πέθανε οριστικά. Της έβγαλαν τα καλώδια που την στήριζαν για δύο χρόνια που ήταν στην εντατική.

Η αλήθεια είναι ότι τις πρώτες ημέρες μετά την κηδεία, όλα έδειχναν μαύρα και σκοτεινά. Και το χειρότερο αβέβαια. Σήμερα οι αριθμοί της στατιστικής υπηρεσίας για το κράτος, είναι καλύτεροι από αυτό που φανταζόμασταν. Οι πραγματικοί αριθμοί όμως του κοινωνικού ιστού είναι απογοητευτικοί. Θέληση μπορεί να υπάρχει. Αλλά πως μπορείς να χτίσεις επάνω σε συντρίμμια; 

Ένα χρόνο μετά τα συντρίμμια δεν τα έχουμε μαζέψει ακόμη. Και το χειρότερο τους αθωώνουμε δίνοντας και χρήματα από επάνω. Οι δύο Διοικητές της ΚΤ μας κούνησαν μαντίλι με την ανοχή της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Ο Γενικός Εισαγγελέας λέγει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη. Τι λέτε κ. Γενικέ; Ποια ευθύνη αναλαμβάνεται; Την ποινική; Την πολιτική; Από πότε οι γενικοί Εισαγγελείς δεν κάνουν το αυτονόητο; Να οδηγήσουν κάποιον στα δικαστήρια και αν αθωωθεί «με γειά του με χαρά του». Δεν βλέπω να κάνετε το ίδιο για τον «άγνωστο» πολύτεκνο πολίτη που χρωστά 1000€ στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις.  

Φέραμε και ειδικούς από το εξωτερικό για να μάθουμε ποιοι μας κατέστρεψαν. Πόσο πια θα μας δουλεύετε; Ποιοι θα είναι υπεύθυνοι; Φαντάσματα επιτέλους κυνηγάμε; Αν δεν φέρει ευθύνη ο Ορφανίδης, ο Δημητριάδης, ο Χριστόφιας, ο Σιαρλή, ο Αναστασιάδης, ο Σαρρής και όλοι οι Βουλευτές που άλλοι την ξεκίνησαν και άλλοι υπέγραψαν την καταστροφή ποιος φέρει την ευθύνη; Είτε μιλάμε για πολιτική είτε για ποινική.

ΥΓ: Μια επέτειο ελπίδα; πότε θα γιορτάσουμε; Κούρεμα, Μαρί, Ήλιος, Εισβολή. Μέσα σε 40 Χρόνια ζήσαμε τέσσερις μεγάλες τραγωδίες. Σε όλες… άλλες έμμεσα και άλλες άμεσα ευθύνονται πολιτικές αποφάσεις.