Ο Κύπριος Εμίρης και ο Κύπριος… κακομοίρης

Ο Κύπριος πολίτης ξύπνησε το πρωί και μόλις μπήκε στο αυτοκίνητό του και άνοιξε το ραδιόφωνο του ή από το σπίτι ανοίγοντας τον υπολογιστή του, μάθαινε ότι εκτός από φυσικό αέριο στο περίφημο Οικόπεδο 12 έχει και πετρέλαιο.

Μάλιστα, όλοι εμείς οι δημοσιογράφοι με επικεφαλίδες τονίζαμε ότι η Κύπρος θα έχει όφελος €60δις από αυτή την ιστορία. Αμέσως άνοιξα την ντουλάπα μου και έψαξα να βρω που έχω την κελεμπία για να την πάω για σιδέρωμα.

Πήγα για μια στιγμή να ξεχάσω σε πια Κύπρο ζει σήμερα ο Κύπριος πολίτης. Η επικαιρότητα δεν άργησε να μου το δείξει κατάφατσα. Ένας 46χρονος στο νοσοκομείο κρίσιμα διότι ληστές μπήκαν στο σπίτι του, στον ξυλοφόρτωσαν, τον λήστεψαν και έφυγα κύριοι.  Ένας άλλος, οικογενειάρχης,  κρατούσε όμηρο το 5χρονο κοριτσάκι του και την σύζυγο του υπό την απειλή στρατιωτικού όπλου.

Αμέσως κατάλαβα ότι με λόγια του… «αερίου» δεν ζεις. Ζούμε τελικά στην εποχή του παραλόγου. Και είμαι βέβαιος ότι ιστορίες όπως αυτή στο Δασάκι ή την άλλη στο Κίτι γίνονται πια σχεδόν καθημερινά, απλώς δεν φτάνουν όλες στα αυτιά μας.

Άρον Άρον, η κελεμπία ξαναμπήκε μέσα στην ντουλάπα. Και μάλιστα αυτή την φορά την έβαλα στα επάνω μέρη. Όσο γίνεται πιο επάνω για να μην την φτάνω. Η καθημερινότητα είναι πολύ σκληρή για τον σημερινό μέσο Κύπριο πολίτη. Και γίνεται ακόμη πιο σκληρή όταν δεν νιώθει ασφαλής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ομιλία του την ημέρα που διαπραγματευόταν το δεύτερο κούρεμα και έλεγε: «Αισθανόμαστε οργή, γιατί ένας λαός της αξιοπρέπειας, της ευημερίας και της σιγουριάς έχουμε οδηγηθεί στο σημερινό κατάντημα.  Άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους, χάνουν τα χρήματά τους, στέκονται στις ουρές των κοινωνικών παντοπωλείων και των συσσιτίων». Πρόεδρε 9 μήνες μετά τι έχεις να πεις;