Βαριές εκφράσεις πολιτικών στα κατεχόμενα με την αφορμή εργατικού ατυχήματος

Βαριές κουβέντες με αφορμή τον θάνατο άλλου ενός εργαζόμενου στις οικοδομές, αντάλλαξαν πρώην και νυν «υπουργός εργασίας» στην ολομέλεια της «βουλής» σήμερα.

Όπως αναφέρουν τ/κ ιστοσελίδες, το θέμα του εργατικού ατυχήματος που αυτή τη φορά κόστισε την ζωή στον 29χρονο από την Τουρκία Μπεγιαζίτ Τεμίζ που έπεσε από ύψος 11 μέτρων χωρίς προστατευτικά μέτρα και χωρίς ο ίδιος να έχει κανονική άδεια εργασίας, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη «βουλή». Ο νυν «υπουργός εργασίας», Ζεκί Τσελέρ είπε ότι το αίμα του αδικοχαμένου εργάτη δεν κρύωσε ακόμα και η «αστυνομία» συνεχίζει την έρευνα, αλλά οι ιδιοκτήτες της κατασκευαστικής εταιρείας ήταν σήμερα στο «υπουργείο» του ζητώντας να συνεχίσουν κανονικά τις οικοδομικές εργασίες.

Ο κ. Τσελέρ δήλωσε αποφασισμένος να περάσει τον κανονισμό για την ασφάλεια και προστασία των οικοδόμων και δέχθηκε κριτική από τον «βουλευτή» του ΚΕΕ και πρώην «υπουργό εργασίας» Ερσάν Σανέρ για τα συνεχιζόμενα εργατικά ατυχήματα και το πλήγμα στην οικοδομική βιομηχανία. Θα περάσετε στην ιστορία ως ο “υπουργός” που άνοιξε το δρόμο σε εργαζόμενους να δουλεύουν στην οικοδομή με προσωρινή (μη κανονικά) άδεια εργασίας, είπε ο κ. Σανέρ από το βήμα της “βουλής” στον κ. Τσελέρ.

Τρέχουν τα σάλια σας για να γίνετε ξανά «υπουργός», φέρεται να του φώναξε ο Ζεκί Τσελέρ με τον Ερσάν Σανέρ να του απαντά «πάτα τα πόδια σου στον τόπο σου» (σσ: έκφραση να σταθεί στο ύψος του) για να απαντήσει ξανά ο Τσελέρ «πρόσεξε μην βγάλεις σπυριά».

Σύμφωνα με τις τ/κ ιστοσελίδες, ο Σανέρ του απάντησε από την θέση του ότι δεν κατανοεί τη θέση και το πόστο του.

Το εργατικό ατύχημα συνέβη χθες σε ανεγειρόμενη οικοδομή στο Κιόνελι. Ο Τεμίζ είχε έρθει στα κατεχόμενα με προσωρινή άδεια εργασίας πριν από 29 μέρες. Πρόκειται για ξενοδοχειακή μονάδα που χτίζεται κοντά στον κυκλικό κόμβο του Κιόνελι. Ο 29χρονος έπεσε από 11 μέτρα σε μπετόν και ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.

Οι επικρίσεις στην τ/κ πλευρά για την έλλειψη ελέγχων στις οικοδομές είναι μεγάλο θέμα συζήτησης εδώ και μήνες και υπάρχει ειδική επιτροπή εργασιακής ασφάλειας που συζητεί το ζήτημα με συντεχνίες και το «υπουργείο εργασίας». Η «νομοθεσία» δεν προστατεύει επαρκώς τους εργαζόμενους σε αυτό τον κλάδο.

Πηγή:ΚΥΠΕ