Λάμπρος καλεί… Σικάγο και Γιάννη Παπαδόπουλο

Οι πιο παρατηρητικοί από τους αναγνώστες μας θα έχουν παρατηρήσει ότι ο τίτλος είναι αντιγραφή του τίτλου του «Πολίτη» για την υπόθεση των Burger King, μία υπόθεση που… ξέχασε εύκολα ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο εκδότης της εφημερίδας και οι «οσφυοκάμπτες» του, αφού οι εξελίξεις απέδειξαν ότι υιοθέτησαν ψέματα.

Στον «Πολίτη» αποδέχτηκαν πλήρως και χωρίς να κάνουν καμία δημοσιογραφική έρευνα τα όσα υποστήριξε ένα δικηγορικό γραφείο από το Σικάγο, η Delta, για μία υποτιθέμενη διαφορά των Burger King με ένα από τα «θύματα-στόχους» του «Πολίτη», τον Λάμπρο Χριστοφή. Μάλιστα, η καθημερινή εφημερίδα λειτούργησε και σαν… διαφημιστής της Delta, καλώντας τους… ανύπαρκτους μάρτυρες να δώσουν στοιχεία κατά του Λάμπρου Χριστοφή, σε μία πρωτοφανή ενέργεια από πλευράς δημοσιογραφικής ηθικής και όχι μόνο.

Όπως γράψαμε στα προηγούμενα φύλλα της 24, η Delta όχι μόνο απέσυρε τις κατηγορίες κατά του κ. Χριστοφή, αλλά πλήρωσε τα δικηγορικά έξοδα ύψους €60.000 και καλείται να πληρώσει και άλλα έξοδα, αφού όπως αποδείχτηκε η Burger King δεν είχε δώσει την άδεια στη Delta να λειτουργεί για λογαριασμό της και μάλιστα δεν είχε ενημερωθεί για τους τρόπους και τα μέσα που χρησιμοποίησαν οι Αμερικανοί για να εκβιάσουν τον Κύπριο επιχειρηματία.

Η Delta επικαλέστηκε διάφορα αστήρικτα επιχειρήματα για να διεκδικήσει χρήματα από τον κ. Χριστοφή, όπως μία ανώνυμη μαρτυρία ενός «πρώην λογιστή» ή του Μάικλ Ελ Τέτερ, ο οποίος κατέθεσε ένορκα ότι δεν μίλησε ποτέ με τη Delta, ούτε φυσικά πήρε ποτέ… σακούλες με μετρητά από τα καταστήματα των Burger King (τα οποία, όπως έχουμε ξαναγράψει ήταν ζημιογόνα καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους στην Κύπρο). Φυσικά, ο κ. Χριστοφή θα κινηθεί δικαστικά για τα δημοσιεύματα του «Πολίτη», όπως έχει κάνει και για τα υπόλοιπα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να είναι στον Κορυδαλλό, ενώ ήταν καλεσμένος στο Προεδρικό Μέγαρο το ίδιο βράδυ, για τα οποία οι «οσφυοκάμπτες» του κ. Παπαδόπουλου αρκέστηκαν να γράψουν ότι επρόκειτο για… μικρές «ανακρίβειες».