Ο Χριστοδούλου, η Νάταρ και η συγκάλυψη

Έχει επανέλθει στο προσκήνιο, το ενδεχόμενο της πιθανής πώλησης των θυγατρικών Ασφαλιστικών Εταιριών της Ελληνικής Τράπεζας από τις Medilfe, Hellas Direct, Interlife, Prime, CNP και Trust.

Trust; Αν είναι δυνατό!

Που βρέθηκε αυτή η εταιρία ξαφνικά, να το παίζει πρωταγωνιστής στα κυπριακά ασφαλιστικά δρώμενα και να επιδεικνύει ενδιαφέρον για αγορά Ασφαλιστικών Εταιριών, θυγατρικές τραπεζών;

Ποιοι την διευθύνουν; Πόσο ετήσιο τζίρο έχει και από ποιο κλάδο προέρχεται;

Διαβάστε επίσης: Απατεώνες προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από οδηγούς (Vid)

 

Μην τρελαθούμε τώρα…

Έχει επανέλθει στο προσκήνιο, το ενδεχόμενο της πιθανής πώλησης των θυγατρικών Ασφαλιστικών Εταιριών της Ελληνικής Τράπεζας. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, «χωρίς την υπογραφή κάποιας συμφωνίας φαίνεται πως ολοκληρώνεται η διαδικασία που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο η Ελληνική Τράπεζα και η οποία αφορούσε τις ασφαλιστικές της εταιρείες.

Αν και εκ μέρους της τράπεζας είχε ειπωθεί από την αρχή πως η  πώληση των θυγατρικών δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη και πως πρόκειται για μία κίνηση ανίχνευσης του εδάφους, εντούτοις παράγοντες της αγοράς θεωρούσαν πως από τη στιγμή που μία τέτοια διαδικασία είχε ξεκινήσει, λογικά θα ολοκληρωνόταν.»

Θέμα μείζονος σημασίας, το οποίο καλείται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, να εποπτεύσει και να εγκρίνει η Έφορος Ασφαλιστικών Εταιριών κ. Βικτώρια Νάταρ και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Οικονομικών.

Στην Ετήσια Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, όσον αφορά την κ. Νάταρ και το τμήμα του οποίου ηγείται, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αναφέρει :

«Σύμφωνα με την παράγραφο (i) του εδαφίου(1) του άρθρου 21 του Νόμου, μια εκ των προϋποθέσεων χορήγησης άδειας ασφαλιστικής εταιρείας είναι οι διευθύνοντες την εταιρεία να είναι άτομα ικανά και κατάλληλα. Τα κριτήρια καθορισμού της ικανότητας και καταλληλότητας ορίζονται, βάσει του άρθρου 53(5)(α) του Νόμου, ως η εντιμότητα, η ακεραιότητα, η «καλή φήμη», η ειδική γνώση και πείρα στον τομέα του και η καλή οικονομική κατάσταση.

Το άρθρο 53(5)(β) προνοεί ότι ένα πρόσωπο δεν λογίζεται ως κατάλληλο πρόσωπο όταν αυτό καταδικάστηκε για πλαστογραφία, κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση, αισχροκέρδεια, εκβίαση, δωροδοκία, λαθρεμπορία, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, φόνο εκ προμελέτης, ανθρωποκτονία, βιασμό, αδικήματα ηθικής αισχροκέρδειας ή άλλα συναφή προς τα ανωτέρω αδικήματα. Το δε άρθρο 41(1)(α) προνοεί ότι ο Έφορος δύναται ακόμη και να ανακαλέσει την άδεια ασκήσεως ασφαλιστικών εργασιών εάν οποιαδήποτε από τις προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας δεν ικανοποιείται πλέον.

Κατά τον έλεγχο της Υπηρεσίας μας διαπιστώθηκε ότι η ικανότητα και καταλληλότητα των διευθυνόντων ελέγχεται μόνο κατά τη χορήγηση της άδειας, αντί σε τακτική βάση. Η ανάγκη ελέγχου της καταλληλότητας των διευθυνόντων σε τακτική βάση υποστηρίζεται και από το γεγονός ότι, κατά τον έλεγχο μας εντοπίστηκαν δύο περιπτώσεις διευθυνόντων συμβούλων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατες κατηγορίες, μετά από έρευνες που διεξήχθησαν από άλλες δύο Εποπτικές Αρχές η μία εκ των οποίων είναι στην Κύπρο και η άλλη στην Ελλάδα. Οι δύο υποθέσεις δεν έχουν εκδικαστεί ακόμη».

Ισχύουν τα πιο πάνω για την κ. Νάταρ;

Η Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών, Τμήμα του οποίου ηγείται η κ. Νάταρ, ακολουθεί τις σαφείς διατάξεις του νόμου;

Γίνεται με επάρκεια ο έλεγχος της ικανότητας και καταλληλότητας των διευθυνόντων ή «κλείνει» το μάτι, κατά το δοκούν η κ. Νάταρ;

Η απάντηση είναι κατηγορηματικά : Όχι!

Και εξηγούμαι.

  1. Μια εκ των έξι Ασφαλιστικών Εταιριών, που επέδειξαν αρχικό ενδιαφέρον, για την αγορά των θυγατρικών Ασφαλιστικών Εταιριών της Ελληνικής Τράπεζας, είναι η Trust, Ασφαλιστική Εταιρεία Γενικού Κλάδου. Πως «πέτασε» ξαφνικά το χαρτοφυλάκιο της από τα 3 εκ ευρώ στα 30 εκ ευρώ; Το μεγαλύτερο ποσοστό του χαρτοφυλακίου της Trust, στηρίζεται στον κλάδο αυτοκινήτων.  Πως βγάζει κέρδη; Ας μας εξηγήσει και εμάς τους αδαείς. Ή μήπως παραποιώντας αποθεματικά και κρύβοντας πραγματικές ζημιές, όπως έκαναν πριν, στην πρώην ΙΡΙΣ της οικογένειας Παύλου Γεωργίου, όπου οι Διευθυντές ήταν τα ίδια άτομα. Σύνηθες τακτική για τους εν λόγω «κυρίους». Παραποιημένα και «δήθεν» στοιχεία, για να συνάδουν με το ποιόν τους.
  2. Διευθύνων Σύμβουλος της εν λόγω Εταιρείας, είναι ο κ. Χρίστος Χριστοδούλου.
  3. Έχετε ελέγξει τα κριτήρια καθορισμού της ικανότητας και της καταλληλότητας του, για την θέση την οποία κατέχει;
  4. Είσαστε σίγουρη ότι… δεν απόσπασε χρήματα με ψευδείς παραστάσεις; Δεν έκανε έμμεση απάτη; Δεν αισχροκέρδησε;

Και πάλι η απάντηση είναι κατηγορηματικά : Όχι!

Τα γεγονότα

Μεταξύ 2000 και 2001, ο κ. Χριστοδούλου, ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας MarketrendsInsuranceLtd, πρώην ΙΡΙΣ Ασφαλιστική. . Μια εταιρία που κληρονόμησε πάμπολλα θεσμικά και νομικά προβλήματα, αφού ήταν η πρώην ΙΡΙΣ Ασφαλιστική η οποία, εκ των υστέρων, φάνηκε να έχει σοβαρά ελλείμματα στα αποθεματικά. Ξαφνικά, θυμήθηκε η κ. Νάταρ, ότι δεν τηρούσε τα περιθώρια φερεγγυότητας, δεν κατάβαλλε κοινωνικές ασφαλίσεις στους υπαλλήλους ως προνοεί η νομοθεσία, δεν, δεν… Γνωρίζατε, κ. Νάταρ, αλλά κλείνατε τα μάτια σας. Έκλεινες υστερόβουλα τα μάτια σου κ. Νάταρ, για να εισπράξουν οι πρώην μέτοχοι της Ασφαλιστικής ΙΡΙΣ, η οικογένεια Παύλου Γεωργίου δηλαδή, 3 εκ λίρες, ήτοι 5.2 εκ ευρώ και να μπουν, αναγκαστικά, όπως προνοεί η νομοθεσία, νέα αποθεματικά, περίπου 1.5.εκ λίρες, ήτοι 2.5 εκ ευρώ, εκ των οποίων χρήματα και τρίτων ατόμων. Μέχρι που η κατάσταση έφτασε πλέον στο απροχώρητο. Είχαν προηγηθεί τόμοι αλληλογραφίας μεταξύ σας, οι οποίοι είχαν αποκρυβεί από τους υπαλλήλους, τους πελάτες και τους μετόχους. Εκείνο το χρονικό διάστημα, είχα επενδύσει το ποσό των 150,000 λιρών (εκατόν πενήντα χιλιάδες λίρες), για αγορά πακέτου μετοχών της Εταιρείας, η οποία, κατά τα λεγόμενα του κ. Χριστοδούλου, ήταν θέμα ημερών να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Οφείλω να ομολογήσω ότι, ο συγκεκριμένος κύριος (με μικρό το «κ»), με το αγγελικό προσωπάκι, έχει φοβερό λέγειν και πειθώ. Το συγκεκριμένο ποσό ήταν όλες οι οικονομίες της οικογένειας μου, το εφ’ άπαξ του πατέρα μου και όχι μόνο…

Κάποιες μέρες αργότερα κ. Νάταρ, μέρες, όχι μήνες ούτε χρόνια, μας ανακοίνωσε ο κ. Χριστοδούλου ότι, η Έφορος Ασφαλιστικών Εταιριών, δεν ανανέωσε την άδεια της εταιρίας! Θυμήθηκε η κ. Νάταρ, ότι υπήρχαν απαιτήσεις της ΙΡΙΣ Ασφαλιστικής, απαιτήσεις που χρονολογούνταν από 5 μέχρι 10 χρόνια πριν τον ουσιώδη χρόνο, που δεν είχαν σωστά αποθεματικά και έπρεπε να τα πληρώσουν «ηλίθιοι» και «μαλάκες» σαν εμένα.

Και τι μ’ αυτό;

Ο κ. Χριστοδούλου, με ψευδείς παραστάσεις, μου απόσπασε το πιο πάνω ποσό, πληρώνοντας πιθανά, υποχρεώσεις της εταιρίας για την οποία ήταν κατά νόμο υπεύθυνος.

Ούτε μετοχές πήρα…

Ούτε…

Ούτε…

Αυτός ο «κύριος», κυρία Έφορε, τον οποίο εσείς, οφείλετε να ελέγχετε σαν Διευθύνοντα Σύμβουλο Ασφαλιστικής Εταιρίας, έχει καταστρέψει την οικογένειά μου, την υγεία μου, το μέλλον μου, υπό την επαγγελματική του ιδιότητα  

Εδώ έγκειται και η δική σας ευθύνη. Και τα χειρότερα έπονται!

Πως μπορέσατε κ. Νάταρ, να εγκρίνετε κατάλληλο, για να διευθύνει άλλη Ασφαλιστική Εταιρία, άτομο, που διεύθυνε προηγουμένως εταιρία, την οποία εσείς κλείσατε;

Πως;

Και μαζί με αυτόν, κάποιους άλλους που είχαν το ίδιο παρελθόν, στην ίδια ασφαλιστική εταιρία και σήμερα, με τις δικές σας ευλογίες διευθύνουν και διοικούν την TrustΑσφαλιστική.

Με ποια «λογική»;

Εύκολη η απάντηση.

Τα κάνατε πλακάκια κ. Νάταρ, για να κλείσει αθόρυβα η MarketrendsInsurance, πρώην ΙΡΙΣ Ασφαλιστική και να το παίζουν παράγοντες και «σοβαροί παίκτες» στην ασφαλιστική αγορά, κάνοντας μάλιστα προτάσεις εξαγορών των ασφαλιστικών εταιριών της Ελληνικής Τράπεζας, αφού πέρασαν πρώτα και από το «γήπεδο» της Τράπεζας Κύπρου.

Ανταπόκριση στα επανειλημμένα τηλέφωνα μου εδώ και δεκαπέντε χρόνια, μηδέν.

Οι ύστατες προσπάθειες μου, να τα πούμε από κοντά, με την ελπίδα να βρεθεί κάποια μέση λύση, ποσώς καρποφόρησαν.

Ποιος ευθύνεται για την προσωπική μου καταστροφή κυρία Νάταρ;

Πέρα από τον «κύριο» Χριστοδούλου, φέρετε και εσείς τεράστιες ευθύνες, γιατί γνωρίζατε και το αποκρύβατε.

Σε ποιο πρέπει να αποταθώ εγώ, για να βρω το δίκαιο μου, μετά από δεκαπέντε χρόνια κοροϊδίας, την ίδια στιγμή που ο «δικός» σας άνθρωπος, κάνει ζωή και κότα, όντας Δ.Σ. σε άλλη Ασφαλιστική Εταιρία σήμερα, την TRUST;

Το κεφάλαιο «Χρίστος Χριστοδούλου – Δ.Σ. TRUST» τώρα ανοίγει.

Δώσαμε σήμερα το πρώτο παράδειγμα για το ποιον του ανδρός. Η «24» θα επανέλθει στην επόμενη έκδοση, με άλλα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι, ο «κύριος» Χριστοδούλου, είναι επικίνδυνος για την θέση την οποία κατέχει.

Με συγκεκριμένες αναφορές και στοιχεία που θα δημοσιεύσουμε, δυστυχώς, θα σας αποκαλύψουμε ότι ο έλεγχος εκ μέρους της Υπηρεσίας σας  είναι ανύπαρκτος και οι Αξιωματούχοι των Ασφαλιστικών Εταιρειών, χειρίζονται, ανάλογα με τα δικά σας «θέλω» και τα «πρέπει» . Το δε Υπουργείο Οικονομικών, δηλαδή η προϊστάμενη πολιτική Αρχή, σφυρίζει αδιάφορα.

Τα λεφτά του κόσμου, δεν είναι παίξε γέλασε Κύριοι!

Κυρία Βικτώρια Νάταρ, δεν είναι η πρώτη φορά που κάνεις τέτοιου είδους «τράμπες». Κάτι παρόμοιο έγινε και με την ΜΙΝΕΡΒΑ και με την GanDirect.

-Υπάρχει πράγματι καταλληλότητα των διευθυνόντων; Σε κάποιες περιπτώσεις η απάντηση είναι ρητά όχι κ. Νάταρ και θα σας το αποδείξουμε με στοιχεία.

Η κα Νάταρ είναι η Έφορος Ασφαλιστικών Εταιρειών και έχει την ευθύνη του Ελέγχου των Ασφαλιστικών Εταιρειών. Η Έφορος των Ασφαλιστικών Εταιρειών λειτουργεί ως Αυτού Μεγαλειότης και διευθύνει το τμήμα των Ασφαλιστικών Εταιρειών ως ένα Βασίλειο, όπως της γουστάρει.

Βρίσκεται στο θρόνο της 16 χρόνια και μετά από έρευνα ψάχνουμε ακόμα το έργο και τον ρόλο της.

Μέσα από την έρευνα θα καταλάβετε, όπως καταλάβαμε και εμείς, γιατί η συγκεκριμένη κυρία είναι επικίνδυνη για τον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα που διοικεί και πως με τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές, γίνεται άμεσα συνεργός σε τέτοιου είδους παρανομίες.

Όσο ζω και αναπνέω, όσο δεν μου κλείνουν την πόρτα και μου δίνουν βήμα να γράφω, και να λέω ευθαρσώς τα πράγματα ως έχουν, εγώ θα γράφω!

* Διαβάστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση της “24” εδώ!