«Κάλυψη» από ψηλά απολαμβάνει ο Γιάννης Παπαδόπουλος

Έχουμε αποκαλύψει στην «24», τις φορές που ισχυρό πολιτικό πρόσωπο παρενέβη σε κοινούς γνωστούς προκειμένου να «σταματήσουμε να ταλαιπωρούμε τον κύριο Γιαννάκη», αλλά από τότε που δεν βρήκε ανταπόκριση από εμάς, φαίνεται ότι ανέλαβε αυτός την πρωτοβουλία για να μην «ταλαιπωρείται» ο κύριος Γιαννάκης.

Η «24» έχει αποκαλύψει με στοιχεία και ονόματα ότι ο φάκελος της υπόθεσης φοροδιαφυγής του κ. Παπαδόπουλου εβρίσκετο εδώ και χρόνια στα γραφεία και στα συρτάρια των λειτουργών του τμήματος Φορολογίας και μάλιστα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις είχε τύχει και χειρισμού από συγγενικά του πρόσωπα! Όταν, βέβαια, γράφουμε για χειρισμό, εννοούμε ότι είχαν κρύψει το φάκελο όσο πιο βαθιά μπορούσαν.

Η δημοσιογραφική έρευνα της «24» ανάγκασε τους λειτουργούς του τμήματος να ενεργήσουν και ο κ. Λαζάρου, παρόλο που προφορικά μας διαβεβαίωνε ότι είχε την πρόθεση να φτάσει μέχρι τέλους την υπόθεση, τελικά έφυγε από την θέση του. Τουλάχιστον πρόλαβε να στείλει την επιστολή με βάση την οποία το όποιο πρόστιμο αρμόζει δεν παραγράφηκε.

Από την πλευρά μας, στην προσπάθεια να μάθουμε για ποιο λόγο η Κυπριακή Δημοκρατία, και κατ’ επέκταση ο Κύπριος πολίτης δεν έχει εισπράξει τα δεκάδες εκατομμύρια που δικαιούται και γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ποτέ η έρευνα, προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τους αρμόδιους διευθυντές των τμημάτων.

Όταν η κυρία Ποταμίτου μας απαντούσε on the record και μας διαβεβαίωνε ότι δεν θα κρύψει στα συρτάρια την υπόθεση Παπαδόπουλου, γνώριζε ότι θα έμπαινε στο στόχαστρο της λάσπης του εκδότη του «Πολίτη». Εξάλλου, η πρακτική του να παραγγέλνει ρεπορτάζ και δημοσιεύματα ανάλογα με τους «εχθρούς» και τους «φίλους» του είναι καταγεγραμμένη και γνωστή στην κυπριακή κοινωνία.

Έτσι, ουδείς εξεπλάγη όταν μία εβδομάδα μετά η κ. Ποταμίτου έγινε πρωτοσέλιδο στον «Πολίτη» αναφορικά με μία καταγγελία για το σπίτι της, μία υπόθεση που «ξέθαψε» ο «Πολίτης» και το οποίο θέμα χειριζόταν ως όφειλε ο υπεύθυνος του Τμήματος Φορολογίας.

Για να αντιληφθεί, όμως, κανείς το σαθρό του συστήματος και το μέγεθος της διαπλοκής, χρειάζεται το επόμενο κομμάτι του παζλ. Με έκπληξή μας, πληροφορηθήκαμε ότι η κ. Ποταμίτου είναι σε αργία και ίσως να μην επιστρέψει στο πόστο της στην θέση της διευθύντριας του επαρχιακού γραφείου Λευκωσίας. Ελπίζουμε ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν έχει τη δύναμη να επιβάλει τους δικούς του ανθρώπους στο Τμήμα Φορολογίας. Ελπίζουμε ότι οι πολιτικοί που τον καλύπτουν δεν έχουν φτάσει σε τέτοια επίπεδα διαφθοράς και διαπλοκής. Από την άλλη, στην Κύπρο ζούμε.