Μας φτύνουν και εμείς νομίζουμε ότι βρέχει

 Στο 24H τα είχαμε γράψει πρώτοι εδώ και καιρό. Σας είχαμε σημειώσει τι γίνεται τόσο στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων όσο και στον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας. Ε λοιπόν για ακόμα μια φορά επιβεβαιωθήκαμε, το 24Hσας είχε πει εδώ και πολύ καιρό πως η Κύπρος έχει μπει στο «μάτι του Κυκλώνα» και πως αυτή είναι μονό η αρχή, το «γλέντι» τώρα ξεκίνα!

Η «μαύρη λίστα» και τα κολπάκια μας!

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων, κ. Αγκαστινιώτης, επιβεβαίωσε αυτό που τόσο καιρό σας λέγαμε. Πως η Κύπρος δεν δίνει σωστές πληροφορίες σε  θέματα διαφάνειας άλλα και ανταλλαγής πληροφοριών, ενώ πολλές φορές δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να απαντήσουμε σε πολλές χώρες που μας ζητούν αυτές τις πληροφορίες.

Την αρχή έκανε η Ινδίαη οποία μας έκλεισε την πόρτα στα «μούτρα» αφού σφυρίζαμε αδιάφορα όταν μας ζητούσε να τις δώσουμε τις πληροφορίες που ήθελε.

Φυσικά η Ινδία έκανε την αρχή, σύντομα ακολουθούν και άλλες χώρες οπού θα μας γράψουν στα παλαιά των υποδημάτων τους, και με το δίκιο τους φυσικά αφού εμείς ως Κράτος παίζουμε κορώνα γράμματα την τύχη της χωρά μας.

Τα πράγματα είναι άπλα, και για όλα αυτά υπάρχουν εξηγήσεις και ονόματα…

Οι πληροφορίες που είχε το 24H τον τελευταίο μήνα άπλα επιβεβαιώθηκαν. Συγκεκριμένα ο Διευθυντής του ΤΕΠ, κ. Πούφος τον περασμένο μήνα βρίσκονταν στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους, οπού εκεί άκουσε έντονα παράπονα σε ότι αφορά θέματα μη σωστής ανταπόκρισης του Κράτους μας σε ξένες οικονομικές υπηρεσίες.

Το κερασάκι στην τούρτα δεν είναι ότι έχουμε μπει στην μαύρη λίστα των Ινδών άλλα πως ένας νευραλγικός τομέας της Κύπρου, αυτός των υπηρεσιών κινδυνεύει να «βουλιάξει» όπως ο Τιτανικός!  Εάν συνεχίσουμε με αυτό το ρυθμό η Κύπρος θα βρεθεί σε αδιέξοδο με την αποφυγή της διπλή φορολογίας να μην ισχύει για πολλές ακόμη χώρες οπού θα μας βάλουν δικαίως σε black list. 

Τι φταίει

Γράψαμε πολλές φορές για το περιβόητο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων και είχαμε θέσει τα παρακάτω ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα:

1. Γιατί δεν αξιοποιείται η λίστα που κάθε χρόνο παραλαμβάνει το Τ.Ε.Π. από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και αφορά τους Κύπριους πολίτες που έχουν καταθέσεις στο Εξωτερικό για πολλά χρόνια τώρα; Σ’ αυτή τη λίστα είναι καταγεγραμμένοι όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες και γαιοκτήμονες της Κύπρου.

2. Γιατί ακόμα και σήμερα με φτηνές δικαιολογίες δεν προχωρά νομικά εναντίον όλων αυτών που βρίσκονται στη λίστα με αυτούς που έβγαλαν τα χρήματα τους εκτός Κύπρου, αφού πρώτα ερευνήσει αν δικαιολογούνται αυτές οι καταθέσεις από τις Φορολογικές τους Δηλώσεις;

3. Γιατί δεν ερευνά αυτούς – επικαλούμενος δήθεν έλλειψη όλων των στοιχείων των έξι χιλιάδων φυσικών και νομικών προσώπων – που μετέφεραν καταθέσεις στο εξωτερικό λίγο πριν τη συνεδρία του Eurogroup;

4. Πώς έχουν αποκτήσει ακίνητα στο εξωτερικό όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες, πρώην Υπουργοί και υψηλόβαθμα στελέχη όλων των Κυβερνήσεων;

5. Πώς απέκτησαν αυτά τα ακίνητα στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη, στο Μαϊάμι, στη Λίμνη Κόμο και τόσες άλλες μεγάλες πόλεις αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και γιατί δεν κάνει κάτι γι αυτό;

Αποκαλύψαμε ότι υπάρχει αναφορά στο μνημόνιο για την αρνητική απόδοση του ΤΕΠ, αφού όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά δεν ανταποκρίνεται σωστά σε οικονομικά αιτήματα χωρών.

Τι περιμένετε κύριοι, να βουλιάξει το καράβι για να βγείτε στην TV και να κλαίτε;

Στο μνημόνιο της Τρόικας το λέει ξεκάθαρα, κύριοι δεν απαντάτε και δεν δίνετε πληροφορίες σε άλλες χώρες.

Σε αυτό το μνημόνιο κύριοι, το οποίο υπογράψατε και θέσατε σε εφαρμογή, μιλάει ξεκάθαρα για φορολογία από τόκους καταθέσεων εξωτερικού από τους επιχειρηματίες. Μήπως τελικά κάποιος κοιμάται ακόμη; 

Αποδεδειγμένα η υπηρεσία του κ. Πούφου δεν μπορεί να ελέγξει τα χρήματα που φεύγουν στο εξωτερικό και μάλιστα το παραδέχεται και ο ίδιος.

Είναι ευθύνη των τραπεζών απαντούν από το ΤΕΠ.

Κ.Πούφο δεν μας είπατε πως ελέγχονται τα «μαύρα χρήματα» του παζαριού; Είναι και αυτή δουλειά των Τραπεζών; ΤΕΠ και ΦΠΑ μαζί, γιατί άραγε; Η ίδια η Τρόικα στο μνημόνιο κάνει λόγω για ενσωμάτωση του ΤΕΠ στο ΦΠΑ. Τυχαίο; Όχι φυσικά.

Ο λόγος που η ίδια η Τρόικα προτείνει αυτή την ενσωμάτωση είναι πως κάτι δεν πάει καλά εκεί στο ΤΕΠ. Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγω πως το τμήμα του ΦΠΑ κάνει πολύ καλά την δουλειά του και προσπαθεί να εισπράξει άμεσα τις φορολογίες του Κράτους.

Εκεί στο ΤΕΠ  όμως τι γίνετε; 

Μια μυστικοπάθεια, ένα κρυφτό, και με ένα διευθυντή να έχει το δικαίωμα να συζητά για ρύθμιση χρέη «κάποιων» που οφείλουν στο κράτους, και δεν μιλάμε για ψυχούλα, μιλάμε για αρκετά εκατομμύρια… Αυτό το αναφέρει και η Έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας

Ποιος προορίζεται για Υφυπουργός; Και γιατί άραγε;

Οι πληροφορίες του 24H από πολίτικους κύκλους κάνουν λόγω για “αναβάθμιση” του κ. Πούφου σε Υφυπουργό. Σωστά καταλάβατε, ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στο ΤΕΠ προορίζεται για Υφυπουργός. Αυτό γιατί με την ενσωμάτωση του ΤΕΠ και το ΦΠΑ κάποια θέση μένει άδεια, έτσι για να… χρυσώσουν το χάπι στον κ.Πούφο θα του δώσουν Υφυπουργείο.

Με τον διευθυντή του ΦΠΑ κ. Νικολαϊδη να παραμένει στο πλέον ενσωματωμένο ΤΕΠ και ΦΠΑ.

Ο κ. Πούφος βέβαια είναι ο άνθρωπος πίσω από ένα νευραλγικό τομέα της οικονομίας της Κύπρου καταφέρνοντας να “επιβιώσει” με όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις.

Το κουίζ της ημέρας 

Η αναβάθμιση του σε Υφυπουργό θα γίνει:

Α. Γιατί άφησε να ξεπέσει η χωρά σε τέτοια κατάντια και να βρίσκετε σε μαύρες λίστες άλλων χωρών;

Β. Γιατί αποφεύγει να δίνει τις πληροφορείς που θέλουν οι άλλες χώρες; Ένα βήμα πριν τον γκρεμό Βρισκόμαστε στο πάρα πέντε για να καταρρεύσουμε, ως οικονομία και ως Κράτος.

Πάρτε τα μέτρα που χρειάζονται χωρίς να σκέφτεστε σκοπιμότητες και συμφέροντα.Βάλτε στο τιμόνι του πλοίου άτομα ικανά, γιατί αλλιώς ότι πάθουμε μας αξίζει και με το παραπάνω!