Αύριο σφάζονται τα χοιρινά και οι Τούρκοι θα δώσουν χολιγουντιανή παράσταση (Βίντεο/Εικόνες)

Τέτοιου είδους προσβλητικές κινήσεις, δεν πτοούν κανένα Έλληνα και κανένα Ελληνοκύπριο. Η ιστορία το έχει αποδείξει. Μας κουρεύουν και το γλεντάμε, πλημμυρίζει η Λεμεσός και χορεύουμε σε ρυθμούς καρναβαλιού.  Η Τουρκία αρχίζει την μεγαλύτερη πρόβα πολέμου στην ιστορία της και προκαλεί…Τα μυαλά και η ψυχή των Ελλήνων δεν αλλάζουν. ΔΕΚΑΡΑ δε δίνουν γιατί γνωρίζουν πολύ καλά τα επικοινωνιακά παιγνίδια της Άγκυρας όπως και εμείς (η Κυβέρνηση) γνωρίζουμε καλά πώς να κινούμαστε σε διπλωματικούς δρόμους.

Στόχος των Τούρκων δεν είναι ο απλός λαός, στόχος η υποβάθμιση του ρόλου της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Ο Ερτογάν ξέρει πολύ καλά τι κάνει…Συμμαχία με τους Τούρκους Εθνικιστές αντί των Κούρδων στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, στρατηγικούς σχεδιασμούς στην βόρεια και βορειοανατολική Συρία εξηγούν με λίγα λόγια την τρέχουσα κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.

Στο ίδιο έργο θεατές

Την  μεγαλύτερη σε συμμετοχή κόσμου τα τελευταία χρόνια ήταν η καρναβαλίστικη παρέλαση στην Λεμεσό τον Μάρτιο του ‘13, όπου  μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους…Κάτι ώρες πριν οι Ευρωπαίοι  αποφάσισαν να το κάνουν πείραμα σε βάρος της Κύπρου, μιας μικρής οικονομίας αφού δεν αποτελούσε σοβαρό κίνδυνο για την ευρωπαϊκή οικονομία και μας κουρεύουν…

Οι ρυθμοί του καρναβαλιού συνεχίζονται κανονικά, με την κοινή γνώμη να παρακολουθεί από την μια αμήχανη και από την άλλη να περιμένει τις αντιδράσεις της πολιτικής ηγεσίας που βρισκόταν τότε στο «τιμόνι» της Κυπριακής Κυβέρνησης. Αλλά οι χοροί και τα πανηγύρια συνεχίζονταν κανονικά.

«Πνιγόταν» η Λεμεσός και εμείς χορεύαμε

Πέρσι τον Φεβρουάριο η Λεμεσός «πνίγεται» από τις βροχές στις 2 τα ξημερώματα με τους Λεμεσιανούς, να διακωμωδούν την όλη κατάσταση, αν και κρινόταν  αρκετά σοβαρή, αφού υποστατικά και δρόμοι είχαν πλημμυρίσει.

Οι ίδιοι δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν να κινούνται σε ρυθμούς καρναβαλιού, με την μεγάλη παρέλαση, την επόμενη μέρα διεξάγεται κανονικά.

«Γαλάζια Πατρίδα» vs Τσικνοπέμπτης

Παραμονές της Τσικνοπέμπτης  102 πλοία βρίσκονται στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και κυρίως στη νότια περιοχή της Κύπρου αλλά και στη Μαύρη Θάλασσα ξεκινάει σήμερα και ξεκινάει η ναυτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» της Τουρκίας. Φρεγάτες, κορβέτες, αποβατικά και υποβρύχια θα ενταχθούν στα σενάρια της άσκησης. Ελικόπτερα, αεροσκάφη επιτήρησης, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, επιθετικά ελικόπτερα ΑΤΑΚ θα εκτελέσουν αποστολές κατά τη διάρκεια της «Γαλάζιας Πατρίδας». Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk αναφέρεται σε «ναυτική άσκηση-σενάριο πολέμου» και τονίζει πως επίλεκτες δυνάμεις του ναυτικού μαζί με πεζοναύτες θα πραγματοποιήσουν και απόβαση με σενάριο να αιχμαλωτίσουν τους εχθρούς.

Το βίντεο

Η μεγαλύτερη πρόβα πολέμου στην ιστορία της χώρας για τους τούρκους εκτός από απειλές, δηλώσεις και πανηγύρια περιλαμβάνει και ένα βίντεο υπερπαραγωγή που θυμίζει χολιγουντιανό τρέιλερ και αμέσως γίνεται viral.

https://www.youtube.com/watch?v=Gpdwu9PNb9Q&feature=share&fbclid=IwAR20GXJvc4VUICD5XLRCqGobn_UjD87j3lxUl9SPawsDc1_finpsPIySGdY

Της Νικολέτας Χρήστου