ΔΗΚΟ Νο 2: Το σχοινί κόπηκε στο ΔΗΚΟ


Κάνε τα ψώνια σου άνετα, γρήγορα, εύκολα στο Odelo! Κέρδισε 20€ στις πρώτες σου αγορές!

Τη δημιουργία δεξαμενής σκέψης μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα είναι έτοιμα να δημιουργήσουν κορυφαία στελέχη του ΔΗΚΟ που δεν ανήκουν στην ομάδα του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Ο στόχος αρχικά είναι να καταγραφούν οι προβληματισμοί που έχουν ειπωθεί από την 1η Δεκεμβρίου.

Παράλληλα να ακουστούν νέες απόψεις και προτάσεις για τη δημιουργία ενός Κινήματος που θα αγγίζει τη βάση, όχι μόνο του ΔΗΚΟ αλλά όλων των πολιτών που γύρισαν την πλάτη στα κόμματα στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.

Το ΔΗΚΟ σήμερα είναι πιο άρρωστο από ποτέ, με το 50% των μελών που δεν στήριξαν την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου να νιώθουν εγκλωβισμένοι.

Η «24» γνωρίζει ότι εδώ και ένα μήνα πως έχουν υπάρξει πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες και πηγαδάκια για το πώς θα κωδικοποιηθούν τα επόμενα βήματα.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι πιο συντηρητικοί που έχουν δώσει «άτυπη» διορία στον Νικόλα Παπαδόπουλο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού για να δουν τις κινήσεις που θα κάνει για να ενώσει το κόμμα.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά κορυφαίου στελέχους στην «24» ότι θέλει να είναι σίγουρος ότι η οποία κίνηση θα κάνει μετά θα έχει ως άλλοθι το γεγονός ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ. Πάντως, όπως καλά γνωρίζει η «24» οι ζυμώσεις έχουν προχωρήσει αρκετά και αρκετοί ζητούν οι εξαγγελίες για το νέο Κίνημα να γίνουν στις αρχές του φθινοπώρου.

«Ράγισε το γυαλί»

 

Το γυαλί στο ΔΗΚΟ έχει ραγίσει και τίποτα δεν μπορεί πια να το ενώσει.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος είναι χωρισμένη στα τρία.

Η πρώτη είναι Νικόλας Παπαδόπουλος, Σοφοκλής Φυττής και Αντώνης Αντωνίου.

Στη δεύτερη, τη λεγόμενη «ουδέτερη» είναι οι Φύτος Κωνσταντίνου και Γιώργος Προκοπίου.

Στην τρίτη είναι οι Μάριος Καρογιάν, Αθηνά Κυριακίδου και Άγγελος Βότσης.

Η τελευταία συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και οριοθέτηση των αιτιών που οδήγησε στην εκλογική ήττα την παράταξη αποτέλεσε το κύκνειο άσμα.

Η προσπάθεια που καταβλήθηκε από τα πρόσωπα της λεγόμενης αντιπολίτευσης για τη δημιουργία ενός κειμένου που θα ήταν συναινετικό έπεσε στο κενό.

Καμία αναφορά, όπως ανέφεραν στην «24» κορυφαία στελέχη, δεν έγινε για την αποχώρηση από την κυβέρνηση, για την τακτική συμπόρευσης με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, για τις αλαζονικές τάσεις που έχουν δημιουργηθεί και για τις απολύσεις εργαζομένων μέσα στο ΔΗΚΟ.

Χαρακτηριστική, άλλωστε, ήταν η αναφορά του Αλέκου Τρυφωνίδη προς τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου που στήριξαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο στις πρόσφατες Εσωκομματικές Εκλογές ότι «είναι ακόμη μεθυσμένοι από την νίκη της 1ης Δεκεμβρίου».

* To άρθρο δημοσιεύτηκε με την κυριακάτικη εφημερίδα “24” στις 8/6/2014.