Η κοινωνία απαιτεί πράξεις και όχι λόγια

Γράφει ο Κώστας Ντάλτας

Που βαδίζουμε; Ενα καλό ερώτημα για το που πάει η Κύπρος. Το θέμα όμως είναι η απάντηση και όχι η ερώτηση. Γνωρίζει κάποιος να μας απαντήσει υπεύθυνα; Δε νομίζω. Αλλωστε εάν γνώριζε θα το είχε κάνει ήδη. Η Κύπρος βρίσκεται σε δύσβατο μονοπάτι, το κακό είναι ότι λείπει αυτή τη στιγμή ο ηγέτης που θα την οδηγήσει μπροστά.

Η ανεργία καλπάζει, η κρίση της Ελλάδας έχει έρθει στα μέρη μας και σε συνδυασμό με την αδράνεια έχει δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό μείγμα που έχει περάσει στην κοινωνία.

Όλο λόγια ακούμε και κανείς δεν προχωρά σε πράξεις. Είναι βλέπετε και οι προεδρικές εκλογές στον ορίζοντα…

Εδώ και δύο χρόνια βλέπουμε τις εξελίξεις στην Ευρώπη και αντί να πάρουμε τα μέτρα μας και να προφυλαχθούμε καθόμαστε λες και παρακολουθούμε ταινία στον κινηματογράφο. 

Τώρα τι κάνουμε; Θα υπάρχει κι άλλο χαμένο έδαφος; Οπως φαίνεται, ναι. Περιμένουμε τους Ρώσους μπας και δεήσουν να μας δανείσουν τίποτα ψιλά να περάσει ο καιρός και να βγάλουμε το διάστημα μέχρι τις εκλογές; Και μετά; 

Λύσεις και πράξεις τώρα. Χρειαζόμαστε βοήθεια από το ΔΝΤ; Εάν ναι, τότε έπρεπε να είχαμε πάει χθες και όχι αύριο. Τις προϋποθέσεις πρέπει να κοιτάξουμε και το πως θα βοηθήσουμε να κινηθεί η αγορά που έχει αρχίσει και παραπατάει.

Ευτυχώς η οικονομία μας είναι μικρή και ευέλικτη και μπορεί με μια ώθηση να πάρει μπροστά.

Μην ξεχνάμε ότι έχουμε και το αέριο. Μπορεί τώρα να μη μας δίνει τώρα κάτι, αλλά αποτελεί μια τεράστια προίκα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Θα γίνει;