«Η Μακεδονία είναι ελληνική» – Τους λύγισαν, τους πρόδωσαν και ακόμη η ψύχη τους αντέχει (Εικόνες/Βίντεο)

Μια συμφωνία σε ψιλά γράμματα, που και αυτή θα καταλήξει σε βιβλιοθήκες και στο Βικιπαίδεια..Ποια τα σύνορα της Ελλάδας τελικά; «Παλεύουν» σαν λιοντάρια οι Έλληνες στις 2 το μεσημέρι…Ενώνουν φωνές, γίνονται ένα…Αν η ελληνική κυβέρνηση υπογράψει, επίσημα πλέον  θα υπάρχει «μακεδονικός λαός» που θα μιλά «μακεδονική γλώσσα».

ΝΑΙ…η Ελλάδα  είναι σε βαθιά παρακμή, χωρίς πνευματική, πολιτική και οικονομική ηγεσία. Οι πολίτες έχουν «γονατίσει» αλλά ξέρουν, μπορούν και θέλουν…Βγαίνουν στους δρόμους. Το σύνταγμα γίνεται το πόστο τους σήμερα και οι Έλληνες θα μείνουν εκεί να «υπηρετήσουν» την πατρίδα τους…με σημαίες και συνθήματα…Με κραυγές και με τραγούδια…γιατί την ψυχή του Έλληνα κανείς δεν κατάφερε να νικήσει.

Σε αυτή την ιστορική καμπή η Κύπρος στο πλευρό σας, πέρα από πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, γιατί και εμείς έχουμε ευθύνη στο καθορισμό της ιστορίας…και ας μπούμε στις σελίδες της ακόμη σαν «μαχητές», κατά της διάλυσης της παρακαταθήκης που μας άφησαν οι πρόγονοι μας.

 

Η διπλωματική κινητικότητα στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της π.Γ.Δ.Μ. μεταξύ Ελλάδας και πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η συμφωνία των Πρεσπών του Ιουνίου 2018 ήταν η αιτία των μεγάλων συλλαλητηρίων που έγιναν ποτέ στην Ελλάδα.

Οι διαμαρτυρόμενοι υπέρ της Μακεδονίας κυμάτισαν μια τεράστια ελληνική σημαία στο λιμάνι της Σούδας και οι Κρητικοί τραγουδώντας το Μακεδονία Ξακουστή, αλλά και συνθήματα ενάντια των πολιτικών επιβιβάστηκαν στο καράβι της ΑΝΕΚ για τον Πειραιά, για να παρευρεθούν στη διαμαρτυρία της Κυριακής στην Αθήνα, σύμφωνα με το zarpanews.gr.

Στο μεταξύ με πληρωμένες διαφημίσεις στα social media, οι θιασώτες της Συμφωνίας των Πρεσπών, επιχειρούν να πείσουν τους Έλληνες για τα «θετικά» της σημεία, με μαύρη προπαγάνδα και με αστεία επιχειρήματα.

«Οι γνήσιοι Έλληνες πατριώτες είμαστε υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών γιατί κάνει τη χώρα μας κυρίαρχη στα Βαλκάνια» αναφέρουν οι πληροφορίες της «χορηγούμενης» σελίδας στο facebook, με τίτλο: «Οι Έλληνες υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών». Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν πίσω από την ανώνυμη καμπάνια και τη χρηματοδότησή της κρύβεται η κυβέρνηση ή κύκλοι που στηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές, επισημαίνει η Επιτροπή  «Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Της Νικολέτας Χρήστου