Κυβ. Εκπρόσωπος στο 24Η: ”Η Λευκωσία επιστρέφει εάν…”

{loadposition ba_textlink}

”Η συμμετοχή του προέδρου Αναστασιάδη αλλά και ολόκληρης της ελληνοκυπριακής πλευράς στις συνομιλίες για το Κυπριακό ανεστάλη για συγκεριμένο λόγο. Καθημερινά, λοιπόν, αξιολογούμε τα δεδομένα και τα γεγονότα, σε σχέση με τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση και αναλόγως των εξελίξεων θα προχωρήσουμε και στις κατάλληλες ενέργειες”, ανέφερε στο 24Η το απόγευμα της Τετάρτης (8/10) ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερώτημά μας εάν και πότε η Λευκωσία προτίθεται να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών με την τ/κ πλευρά.  

Σε ερώτημα του 24Η αν η κυπριακή πλευρά αναμένει την όποια εξέλιξη ή αντίδραση από πλευράς του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις προκλητικές ενέργειες από πλευράς γείτονος, ο κος Χριστοδουλίδης απάντησε: ”Εμείς εργαζόμαστε ούτως ώστε να υπάρξει αντίδραση που να ακυρώνει τους λόγους που οδήγησαν σε αναστολή των συνομιλιών. Η Τουρκία δέσμευσε από τις 20 Οκτωβρίου για σεισμογραφικές έρευνες με οδηγία προς ναυτιλομένους συγκεκριμένες περιοχές, συνεπώς έχει όλο το χρόνο να επιδείξει καλή θέληση”.

«Είναι καθαρά ένα εσωτερικό τους θέμα», απάντησε ερωτώμενος για την παύση του Κουντρέτ Οζερσάϊ από την θέση του διαπραγματευτή της τ/κ πλευράς.
Τέλος, σε ότι αφορά την αντίδραση των ευρωπαίων εταίρων στην ενημέρωση από τον υπουργό ενέργειας κο Λακκοτρύπη στο Μιλάνο για τις τελευταίες εξελίξεις, ανέφερε ότι «σίγουρα δεν στηρίζουν καμία τέτοια ενέργεια, που όχι μόνο είναι αντίθετη, αλλά δυσκολεύει τις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού».

Διαβάστε στο 24Η

TCG Bafra: Η κορβέττα που προκάλεσε νέα διπλωματική κρίση
Τί έγραψε ο Κουντρέτ Οζερσάι για την απομάκρυνσή του από την θέση του διαπραγματευτή
Αυτός είναι ο χάρτης με τις προκλητικές τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ
Διαμεσολαβητής μεταξύ Λευκωσίας και Άγκυρας ο Άιντα
Αναστασιάδης προς Μπαν: “Τρίξε τα δόντια στην Τουρκία”
Στη «μάχη» κατά του Ισλαμικού Κράτους οι κολοσοί του Internet