«Ματσωμένοι» οι νέοι υπουργοί


Κάνε τα ψώνια σου άνετα, γρήγορα, εύκολα στο Odelo! Κέρδισε 20€ στις πρώτες σου αγορές!

Είναι δυνατόν να έχεις περιουσία που ξεπερνά τις 700.000€ και να μην έχει στο όνομά σου αυτοκίνητο; Σε ποιον αρέσει το γνωμικό «φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι»; Ποιος είναι ο «πλούσιος» πολιτικός σε ακίνητη περιουσία; Ποιο είναι το πρόσωπο που δεν πληρώνει δόσεις για δάνεια στις τράπεζες; 

Για ακόμη μια φορά, αποδεικνύεται πως για να μπορέσεις να «προσφέρεις» στην πατρίδα, πρέπει να είσαι ένας μικρός «Ωνάσης». Επίσης, φαίνεται πως αυτοί που φιλοδοξούν να λύσουν τα οικονομικά προβλήματα των πολιτών, δεν τα γνωρίζουν οι ίδιοι. Ας δούμε τα «Πόθεν Έσχες» που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση για τους τρεις νέους Υπουργούς, τον Ιωνά Νικολάου, τον Χρίστο Στυλιανίδη, τον Φώτη Φωτίου και τον Κωνσταντίνο Πετρίδη, στο πλαίσιο τού «όλα στο φως». Ο Φίλιππος Πατσαλής είναι «κυρίαρχος», καθώς είναι ο πλουσιότερος με συνολική καθαρή περιουσία λίγο πάνω από τις €741 χιλ., ενώ μια ανάσα χαμηλότερα βρίσκεται ο Ιωνάς Νικολάου με €732 χιλ.

Πάνω από μισό εκατομμύριο καθαρή περιουσία, έχει ο Μάριος Δημητριάδης, ο Κώστας Καδής, ο Φώτης Φωτίου. Πέτρος Πετρίδης, Χρίστος Στυλιανίδης και Κων/νος Πετρίδης κυμαίνονται στα όρια από €200 χιλ. ως €340χιλ.Οι Υπουργοί, νυν και πρώην, αποδεικνύονται λάτρεις των επενδύσεων μέσω μετοχών. Ο κ. Δημητριάδης έχει επενδύσει πάνω από €300 χιλ., ο κ. Πατσαλής έχει επενδύσει €132 χιλ., ο κ. Φωτίου λίγο πάνω από €36χιλ. την ώρα που ο Ιωνάς Νικολάου έχει επενδύσεις μόλις… 4.472 € και ο Πέτρος Πετρίδης 3,417 €. Ο Χρίστος Στυλιανίδης με συνολικές επενδύσεις €263χιλ. έχει επενδύσει και σε αξιόγραφα της Τράπεζας Κύπρου, αλλά και σε Fund. Συγκεκριμένα στη Franklin Global Real Estate (USD) Fund.

Χωρίς αυτοκίνητο ο Πατσαλής –«Οικονόμος» ο Ιωνάς

Μπορεί να είναι ο πλουσιότερος Υπουργός στον κατάλογο, αλλά αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχει αυτοκίνητο στο όνομά του. Δημητριάδης, Φωτίου, Νικολάου και Π. Πετρίδης προτιμούντα Mercedes, ενώ ο Κώστας Καδής έχει δύο αυτοκίνητα Audi και Hyundai. Ο Χρίστος Στυλιανίδης έχει το πιο παλιό αυτοκίνητο από το 2004.Την αξία του «κουμπαρά» φαίνεται ότι γνωρίζει πολύ καλά ο υπουργός Δικαιοσύνης, γι’ αυτό και εί-ναι ο πρωταθλητής σε καταθέσεις στην Τράπεζα, οι οποίες αγγίζουν τις €310 χιλ. Με 270 χιλ. ακολουθεί ο Μάριος Δημητριάδης. Ο Χρίστος Στυλιανίδης έχει €163 χιλ., στις 136 χιλ. ο Φίλιππος Πατσαλής και ο Κων/νος Πετρίδης στις €101 χιλ. ο Κώστας Καδής, στις €61 χιλ. ο Πέτρος Πετρίδης, ενώ ο Φώτης Φωτίου έχει μόλις €13 χιλ.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας όμως μπορεί να `χειτις λιγότερες καταθέσεις, αλλά έχει ακίνητη περιουσία με τρέχουσα αξία που ξεπερνά το €1 εκ. Ποιο αναλυτικά η ανίκητη περιουσία του κ. Φωτίου υπολογίζεται σε 2.466.000 €. Αρκετά υψηλή είναι η τρέχουσα αξία της ακίνητης περιουσίας του Κώστα Καδή που αγγίζει το 1.350.000€ και του Ιωνά Νικολάου που φτάνει το 1.159.720€. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι κινούνται σε λογικά πλαίσια. Η τρέχουσα αξία της ακίνητης περιουσίας του Φίλιππου Πατσαλή βρίσκεται στις €428 χιλ., του Μάριου Δημητριάδη στις €260 χιλ. του Πέτρου Πετρίδη στις€512 χιλ., του Χρίστου Στυλιανίδη στις €520 χιλ. και του Κων/νου Πετρίδη στις €300 χιλ. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι η ακίνητη περιουσία του Κων/νου Πετρίδη είναι στις Βρυξέλλες.

Δάνεια για όλα τα γούστα

Ο Κώστας Καδής αποτελεί τη μοναδική εξαίρεση στο κεφάλαιο «Δάνεια και παρατραβήγματα», καθώς κάθε νύχτα κοιμάται ήρεμος μιας και δεν έχει να πληρώσει καμία δόση! Οι υπόλοιποι Υπουργοί μας μπορεί να δείχνουν οικονομικά δυνατοί, ωστόσο έχουν και υποχρεώσεις προς τις τράπεζες λόγω των δανείων και παρατραβηγμάτων που έχουν. Πιο αναλυτικά: 

Το συνολικό προφίλ των «8»Τι θα αλλάξει μέσα σε ένα χρόνο;

Με βάση τον κατάλογο με τα ονόματα, αυτός που αναμένεται να αυξήσει το ενεργητικό του είναι ο κ. Στυλιανίδης μετά την εκλογή του ως Ευρωβουλευτής, καθώς και ο μισθός του θα είναι υπερδιπλάσιος, αλλά και τα «οφέλη» που προσφέρει είναι πολλαπλά. Φυσικά αν τελικώς γίνει Επίτροπος, με βάση τη σεναριολογία που υπάρχει γύρω από το όνομά του, τότε οι αλλαγές θα είναι εντυπωσιακές. Από εκεί και πέρα θα δούμε του χρόνου για τους υπόλοιπους το ταμείο που θα κάνουν αν θα είναι θετικό ή αρνητικό.1.

Φίλιππος Πατσαλής 78.827€2.

Μάριος Δημητριάδης 105.109€3.

Ιωνάς Νικολάου 131.010€4.

Φώτης Φωτίου 80.815€5.

Πέτρος Πετρίδης 270.000€6.

Χρίστος Στυλιανίδης 452.574€7.

Κων/νος Πετρίδης 220.999€

 

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε με την κυριακάτικη εφημερίδα “24” στις 15/6/2014.