Νεανικές Δράσεις για μια πιο πράσινη Ευρώπη

O Φιλοδασικός Σύνδεσμος Νέων Αγρού θα φιλοξενήσει στον Αγρό μια πολυμερής ανταλλαγή  με συμμετοχή νέων από 6 χώρες. Το  πρόγραμμα  που έχει ως τίτλο “Νεανικές Δράσεις για μια πιο πράσινη Ευρώπη” (Youth Actions 4 greener Europe) θα υλοποιηθεί μεταξύ  06-13 Σεπτεβρίου 2022 και διοργανώνεται  στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS. Σε  αυτό θα λάβουν μέρος συνολικά 42 άτομα από  Ρουμανία, Ελλαδα, Λιθουανία, Ιταλία, Β. Μακεδονία και Κύπρο.

Για μια εβδομάδα οι συμμετέχοντες θα ανταλλάξουν ιδέες, απόψεις, προτάσεις και καλές πρακτικές σχετικά με την κλιματική αλλαγή, την ανακύκλωση και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Το πρόγραμα δραστηριοτήτων θα περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης όπως βιωματικά εργαστήρια, ομάδες εργασίας, διαλέξεις, ανοικτές συζητήσεις, προσομοιώσεις, ανταλλαγή καλών πρακτικών και παιχνίδια ρόλων.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Γεωπάρκο Τροόδους, στο Βοτανικό κήπο και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους.

Τέτοιες Ανταλλαγές Νέων δίνουν τη δυνατότητα σε ομάδες νέων από διαφορετικές χώρες να συναντώνται και να μαθαίνουν ο ένας για τον πολιτισμό του άλλου, μέσα από την ενεργό συμμετοχή, τη συνεργασία και τη μη τυπική εκπαίδευση. Πρόκειται για προγράμματα που προωθούν την κινητικότητα των Νέων σε όλη την Ευρώπη και επιδοτούνται από το πρόγραμμα  “ERASMUS+” της Ευρωπαϊκής Ένωσης.