Οι Γερμανοί που επέβαλλαν το κούρεμα και το μνημόνιο δεν πληρώνουν τους φόρους τους στην Κύπρο

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Ποιοι κρύβονται πίσω από την εταιρεία Lanitis Development  και γιατί δεν έχουν καταβάλει όλο το οφειλόμενο ποσό στο Φ.Π.Α;

Ένα ξένο επενδυτικό ταμείο, μια γερμανική τράπεζα και ο Λανίτης πίσω από το χρέος του €1.5 εκατομμυρίου.

Οι Γερμανοί κάνουν τα Αμερικανάκια… 

Μπορεί οι Γερμανοί να μας έβαλαν τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι, οι ίδιοι όμως κάνουν τα «κορόιδα» στο ίδιο μας το κράτος. Οφείλουν εκατομμύρια στο Φ.Π.Α και καθυστερούν να αποπληρώσουν το χρέος τους. Τα περισσότερα χρήματα φεύγουν από την Κύπρο και πανέ στην Μάλτα και εδώ μένουν τα «ψίχουλα» . 

Πίσω από το πρώτο Ξενοδοχείο Intercontinental τύπου resort στην Ευρώπη όπως το παρουσιάζει η συγκεκριμένη εταιρία στην ιστοσελίδα της, βρίσκεται μια γερμανική παγκόσμια εταιρεία τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι του νήματος

Η εταιρεία Lanitis Devolopment όπως σας αποκαλύψαμε έχει ως υπόλοιπο οφειλής στο κράτος και συγκεκριμένα στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας το ποσό του € 1,5 εκατομμυρίου. Η συγκεκριμένη εταιρεία καθυστερεί εδώ και πολύ καιρό να πληρώσει τα οφειλόμενα της προς το Φ.Π.Α, ενώ η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια. 

Συγκεκριμένα υπάρχουν 4 προσφυγές στο δικαστήριο με την νομοθεσία να τους δίνει το δικαίωμα αυτό, και την ίδια την εταιρεία να προσπαθεί να κερδίσει περισσότερο χρόνο για την αποπληρωμή του συνολικού ποσού της. Η καθυστέρηση της οφειλής έχει ο αποτέλεσμα το κράτος να μην μπορεί να εισπράξει το φόρο του και την εταιρεία να συνεχίζει ανενόχλητη τον κύκλο εργασιών της.

Ποιοι βρίσκονται στο πηδάλιο της Lanitis Devolopment;

Από το 2007 το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Lanitis Devolopment κατέχει κατά 75% η εταιρεία RREEF G.O. – Malta, θυγατρική εταιρεία της RREEF Global Opportunities Fund II LLC (έμμεσα), οποία ελέγχεται από την Deutsche Bank και το 25% κατέχεται από την εταιρεία Parasall Holdings, θυγατρική της Lanitis E.C. Holdings.  

Η RREEF Global Opportunities Fund II, LCC είναι ένα διεθνές επενδυτικό ταμείο που δραστηριοποιείται στον τομέα της ακίνητης ιδιοκτησίας.

Ο διαχειριστής του ταμείου αυτού είναι εταιρεία ελεγχόμενη από την Deutsche Bank AG, χρησιμοποιώντας τα στελέχη της RREEF, η οποία αποτελεί τμήμα της Deutsche Bank AG το οποίο διαχειρίζεται επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία και έργα υποδομής.

Η εταιρεία LDL δραστηριοποιείται στον τομέα ανάπτυξης γης, πώλησης ακινήτων, λειτουργίας ξενοδοχειακών μονάδων και είναι ιδιοκτήτρια του Aphrodite Hills Golf Resort.

Αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας

Δυστυχώς δεν μας δόθηκε καμία απάντηση στις ερωτήσεις μας, καθώς ο  σύμβουλος που διαχειρίζεται τα οικονομικά της εταιρείας Lanitis Devolopment , μας απάντησε πως δεν είναι πολιτικός για να κάνει δηλώσεις σε δημοσιογράφους!