Πέννες με σπαράγγια, πανσέτα και λεμόνι

Υλικά
1 πακέτο πέννες ΜΙΤΣΙΔΗ 500g
20 κομμάτια σπαράγγια, κομμένα στη μέση
1 φλιτζάνι Panceta κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Χυμό από 1 λεμόνι
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο

Μέθοδος
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε βραστό νερό ακολουθώντας τις οδηγίες στο πακέτο και ακολούθως στραγγίστε. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πανσέτα μέχρι να είναι τραγανή. Αδειάστε το επιπλέον λίπος από την πανσέτα και προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε για να σμίξουν όλα τα υλικά της κατσαρόλας μαζί. Στη συνέχεια προσθέστε το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά με τη σάλτσα και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό. Προσθέστε τα σπαράγγια με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και ανακατέψτε απαλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.