Πρόστιμο μαμούθ σε διάσημο σεφ. Γιατί θα πληρώσει $1,3 εκατ

Εκείνη τη μέρα ο Μπρετ ήθελε να απολαύσει ένα πιάτο αξίας 32 δολ., coq au vin (κόκκαρα κρασάτο) στο εστιατόριο του Nτανιέλ Μπουλούντ. Το κομμάτι σύρμα από βούρτσα καθαρίσματος που κατέληξε στον οισοφάγο του δεν ήταν κομμάτι της παραγγελίας του.

Σήμερα, σχεδόν 10 μήνες μετά το περιστατικό ο σεφ και ιδιοκτήτης του μπιστρό Μπουλούτ καλείται να πληρώσει 1,3 εκατομμύριο δολάρια ως αποζημίωση στον Μπρετ. Ο άτυχος πελάτης χρειάστηκε να εγχειριστεί επειγόντως αφού κατάπιε το ξένο αντικείμενο μαζί με την μπουκιά του.

Σύμφωνα με την καταγγελία που πρωτοκολλήθηκε στις 15 Απριλίου ο Μπρετ μόλις που είχε αρχίσει να τρώει όταν αισθάνθηκε κάτι αιχμηρό στο λαιμό του με συνέπεια να φύγει άρον άρον από το εστιατόριο. Το περιστατικό χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση.

Ο χειρουργός είπε ότι το αντικείμενο ήταν ένα μεταλλικό σύρμα μήκους 2,5 εκατοστών που προερχόταν από μια φτηνή βούρτσα καθαρίσματος. Τυχόν λοίμωξη θα μπορούσε να στοιχίσει τη ζωή του άνδρα, σύμφωνα με τους δικηγόρους του.

Στην απόφασή του, το δικαστήριο της Νέας Υόρκης κρίνει ότι το ρεστοράν επέδειξε “αμέλεια” και επιδίκασε αποζημίωση 1,3 εκατομμυρίου δολαρίων -εκ των οποίων το 1 εκατομμύριο για ηθική βλάβη- στον Μπρετ, συν 11.000 δολάρια στη σύζυγό του.

Το εστιατόριο είναι γνωστό για την κουζίνα bistro chic και για τα γκουρμέ χάμπουργκερ τα οποία φτιάχνει από το 2001. Σύμφωνα με τον Τζ.Π. Μποτάρι, δικηγόρο του ρεστοράν, θα ασκηθεί έφεση κατά της δικαστικής απόφασης, κυρίως κατά της απόφασης περί ηθικής βλάβης. “Δεν ήταν σκόπιμο”, εξηγεί ο δικηγόρος, υποστηρίζοντας ότι η ηθική βλάβη δεν μπορεί να ευσταθεί παρά μόνο αν ο κατηγορούμενος έδρασε εν γνώσει του.

Δήλωσε, όπως είχε κάνει και κατά τη διάρκεια της δίκης, ότι ο Μπάρι Μπρετ περίμενε να περάσουν τέσσερις ημέρες πριν πάει στο νοσοκομείο, κάτι που συνέτεινε σημαντικά στην επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Πηγή http://www.cnn.gr