Πρώτη είδηση ο Obama: Τι έκανε τον Πλανητάρχη να κλάψει δημόσια; (vid)

Έχει δείξει από την πρώτη στιγμή της εκλογής του ότι δεν είναι ένας συνηθισμένος πλανητάρχης. Σε ομιλία του στο Λευκό Οίκο μίλησε για το θέμα της οπλοκατοχής στην Αμερική, ενώ τόνισε πόσο σημαντικό είναι να ληφθούν μέτρα προκειμένου να αλλάξει η νομοθεσία. «Πρέπει να αισθανθούμε την απόλυτα επιτακτική ανάγκη τώρα, διότι πολίτες πεθαίνουν. Και οι διαρκείς δικαιολογίες για την αδράνεια δεν πείθουν πλέον… Δεν επαρκούν» τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής κυβέρνησης επικαλούμενος τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Μάλιστα, όταν αναφέρθηκε στα 20 παιδιά που έχασαν την ζωή τους (όπως και 6 ενήλικες) στην επίθεση στο σχολείο τον Δεκέμβριο το 2012, δάκρυσε. «Κάθε φορά που σκέφτομαι αυτά τα παιδιά, εξοργίζομαι» επισήμανε ενώ στη συνέχεια σκούπισε με το χέρι του τα δάκρυά του. «Αυτό με άλλαξε, εκείνη την ημέρα. Η ελπίδα μου ειλικρινά ήταν ότι αυτό θα άλλαζε την χώρα», τόνισε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης τύπου μια σειρά μέτρων που στοχεύουν στον αυστηρότερο έλεγχο της οπλοκατοχής, σημείωσε επιπλέον ότι το λόμπι της βιομηχανίας των όπλων δε μπορεί να «κράτα όμηρο» την Αμερική. «Δεν θα το ανεχθούμε αυτό», πρόσθεσε και διατύπωσε την εκτίμηση ότι το Κογκρέσο, το οποίο ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι και αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε αλλαγή της νομοθεσίας σχετικά με το θέμα αυτό, είναι όμηρος αυτού του λόμπι.

Δείτε το video εδώ.