Τρία χρόνια εφημερίδα «24»: Τρία χρόνια ανεξαρτησίας και αποκαλύψεων

Η εφημερίδα που τα έβαλε με την εξουσία και τους ισχυρούς της Κύπρου

Η «24», η εβδομαδιαία εφημερίδα του Σαββατοκύριακου που έγινε συνήθεια, κλείνει τρία χρόνια ζωής, καθώς κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 6 Απριλίου του 2014.

Η «24» από την πρώτη στιγμή έκανε τη διαφορά στην ενημέρωση και κέρδισε την εμπιστοσύνη όλων σας για την αντικειμενικότητά της, τη «διαφορετική ματιά» στην ενημέρωση και την παρεμβατικότητά της απέναντι στη διαφθορά και την κάθε είδους εξουσία.

Διαβάστε την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “24” εντελώς δωρεάν εδώ.

Στα 157 της φύλλα, οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι της «24» τα έβαλαν με την εξουσία και τα «παράκεντρα» της, θίγοντας τα κακώς κείμενα που δεν μπορούν να θίξουν άλλες εφημερίδες, με συμφέροντα και σχέσεις με την εκάστοτε εξουσία.

Επιλέξαμε τα πρωτοσέλιδα της «24» που έδωσαν το στίγμα της εφημερίδας των αυθεντικών αποκαλύψεων:

1ο Φύλλο – 6 Απριλίου 2014: Οι υποσχέσεις του Χάρη Γεωργιάδη

Η «24» εμφανίζεται για πρώτη φορά στα περίπτερα όλης της Κύπρου με την αποκλειστική συνέντευξη του Χάρη Γεωργιάδη, του υπουργού Οικονομικών. Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι δέχθηκε πιέσεις από φοροφυγάδες, αλλά θα συνεχίσει να είναι αυστηρός, εξ’ ου και ο τίτλος «Ο Σκληρός Χάρυ».

3ο Φύλλο – 20 Απριλίου 2014: Η πρώτη παρέμβαση και οι ένοχοι της οικονομικής καταστροφής

Η πρώτη παρέμβαση στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου με ένα θέμα που συζητήθηκε έντονα από όλους τους opinion makers, αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο οδηγήθηκε η Κύπρος στην οικονομική καταστροφή και ποιοι ήταν αυτοί που μας οδήγησαν στο «κούρεμα» του Μαρτίου του 2013.

5ο φύλλο – 4 Μαΐου 2014: Το αποτρόπαιο έγκλημα και τα… «θαλασσοδάνεια»

Η «24» ήταν η μοναδική εφημερίδα που μίλησε με την μητέρα της ανήλικης που εκδιδόταν σε γνωστό επιχειρηματία της Κύπρου, σε ένα θέμα που προκάλεσε παγκύπρια αίσθηση. Παράλληλα, οι αποκαλύψεις για την οικονομία συνεχίστηκαν με τους developers και τα σκανδαλώδη δάνεια που έπαιρναν από τους αρμοδίους της Λαϊκής Τράπεζας.

11ο φύλλο – 15 Ιουνίου 2014: Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα «μπάζει» και η συγκλονιστική φωτογραφία

Από τον Ιούνιο είχαν φανεί οι «τρύπες» στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη προς συγκεκριμένη εφημερίδα. Διαρροές οι οποίες συνεχίζονται με… αμείωτη ένταση πάντοτε προς την ίδια εφημερίδα και αφορούν ακόμη και υποθέσεις που βρίσκονται στο στάδιο των ερευνών. Στο άλλο θέμα που συζητήθηκε, η φωτογραφία του ανήμπορου 76χρονου που βρέθηκε στο Ζακάκι προκάλεσε αίσθηση, σε μία ακόμη δημοσιογραφική πρωτιά της «24».

13ο φύλλο – 29 Ιουνίου 2014: Οι εκποιήσεις στο προσκήνιο και η «24» παίρνει θέση

Το θέμα των εκποιήσεων συνεχίζει να απασχολεί τη Βουλή και το νομοσχέδιο παραμένει σε αναστολή, αλλά η «24» πήρε θέση από την πρώτη στιγμή υπέρ του κόσμου που κινδύνευε να χάσει τα σπίτια του μέσα σε 120 μέρες χωρίς μάλιστα να σβηνόταν η αρχική οφειλή. Η παρέμβαση της «24» ήταν καίρια και πλέον από το νομοσχέδιο έχουν φύγει οι περισσότερες προβλέψεις που θα προκαλούσαν πρόβλημα στις χιλιάδες των Κυπρίων που «χτυπήθηκαν» από την οικονομική κρίση.

18ο φύλλο – 3 Αυγούστου 2014: Ο απολογισμός του πρώτου 1,5 χρόνου της κυβέρνησης Αναστασιάδη

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μίλησε αποκλειστικά στην «24» για τις εκποιήσεις και πήρε θέση κατά του νομοσχεδίου, εκφράζοντας την ετοιμότητα της Εκκλησίας να βοηθήσει τους φτωχούς, ενώ στο κύριο θέμα της «24» επιχειρήσαμε έναν απολογισμό των πρώτων 18 μηνών της διακυβέρνησης Αναστασιάδη με ένα ερώτημα που είναι ακόμη στα χείλη πολλών από εκείνους που ψήφισαν τον πρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές: «Που είναι ο πραγματικός Αναστασιάδης;»

27ο φύλλο – 5 Οκτωβρίου 2014: Το Mall της… Laκατάντια και η διαπλοκή…

Η «24» άνοιξε το φάκελο του εμπορικού κέντρου της Λακατάμιας και πως συνδέθηκε με το «αμαρτωλό» ταμείο συντάξεων της CYTA, το οποίο λυμαίνονταν επί χρόνια οι υπεύθυνοι του ημικρατικού οργανισμού που κατέληξαν στα δικαστήρια.

34ο φύλλο – 23 Νοεμβρίου 2014: Ο αγώνας κατά της διαπλοκής των ΜΜΕ

Η εφημερίδα «Πολίτης» και ο εκδότης της, Γιάννης Παπαδόπουλος «έχτισαν» το προφίλ της εφημερίδας που αποκαλύπτει σκάνδαλα, αλλά η δημοσιογραφική έρευνα της «24» που ξεκίνησε από τον περασμένο Νοέμβριο αποκάλυψε το πραγματικό ποιόν του εκδότη του «Πολίτη», Γιάννη Παπαδόπουλου και τα εκατομμύρια που έχει χάσει το κυπριακό κράτος από «μαύρα» χρήματα που φέρεται να πήρε από την πώληση της AMER. Η «24» συνεχίζει τις αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Παπαδόπουλος προστατεύεται από το κράτος και τους λειτουργούς του.

48ο φύλλο – 1 Μαρτίου 2015: Η αποκάλυψη της «24» για τον Τζον Χούρικαν και την Τράπεζα Κύπρου

Η «24» γίνεται η πρώτη εφημερίδα του Σαββατοκύριακου και συνεχίζει τις αποκαλύψεις. Η Τράπεζα Κύπρου συνεχίζει την καθοδική της πορεία και «απειλεί» να πάρει μαζί της την κυπριακή οικονομία, την ώρα που ο Τζον Χούρικαν, ο CEO που ήρθε για να «σώσει» τη μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου, κωλυσιεργεί και κοστίζει στο κυπριακό κράτος εκατομμύρια ευρώ που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου και της κυπριακής οικονομίας στην ανάπτυξη.

66o φύλλο – 4 Ιουλίου 2015: Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα στο προσκήνιο

Το πρωτοσέλιδο της 4ης Ιουλίου του 2015 ήταν διαφορετικό από όλα τα άλλα, καθώς ο ελληνικός λαός αντιμετώπιζε το δίλημμα του δημοψηφίσματος και η «24» παρουσίασε τις αντίθετες θέσεις και το τέλμα στο οποίο έφτασε η ελληνική οικονομία.

73ο φύλλο – 22 Αυγούστου 2015 – Έπρεπε να καταζητείται…

Το σοκαριστικό βίντεο από τις φυλακές της Πόλης Χρυσοχούς με το ξύλο στον κρατούμενο οδήγησε την «24» να πάρει ξεκάθαρη θέση, τονίζοντας ότι οι αστυνομικοί του βίντεο θα έπρεπε ήδη να καταζητούνται.

82ο φύλλο – 24 Οκτωβρίου 2015 – Η συνέντευξη του Αντώνη Φανιέρου

Ο Κύπριος επιχειρηματίας που πέθανε στις 6 Μαρτίου είχε παραχωρήσει πρωτοσέλιδη συνέντευξη στην εφημερίδα «24», στην οποία σχολίασε όλα τα θέματα της επικαιρότητας και συγκεκριμένα η δήλωσή του ότι «ο υπόκοσμος στην Κύπρο φορά γραβάτες και πολεμά τον άλλο υπόκοσμο» σχολιάστηκε όσο λίγες από το αναγνωστικό κοινό της «24».

90ο φύλλο – 19 Δεκεμβρίου 2015 – Ομηρική… μάχη!

Η «24» ήταν η πρώτη που αποκάλυψε τις προεδρικές φιλοδοξίες του Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος έκλεισε γραφεία στο κέντρο της Λευκωσίας και μέχρι και σήμερα προσπαθεί να συγκεντρώσει την υποστήριξη των υπολοίπων κομμάτων του ενδιάμεσου.

125ο φύλλο – 27 Αυγούστου 2016 – Ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Νίκος Μπέης

Η συνέντευξη του Νίκου Μπέη, του Διευθύνοντα Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος (Κύπρου) και η αναλγησία που επέδειξε έγιναν γρήγορα πρώτο θέμα συζήτησης στην Κεντρική Τράπεζα και την ΜΟΚΑΣ, καθώς ο κ. Μπέης έκανε ξεκάθαρη αναφορά σε «μαύρο χρήμα». Την ίδια ώρα, ο κ. Ππούφος με τις «μαύρες» καταθέσεις του δείχνει ότι είχαμε βάλει τον… λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

130ο φύλλο – 1 Οκτωβρίου 2016 – Παράνομος ΟΠΑΠ

Η «24» ανοίγει ένα ακόμη μέτωπο με έναν από τους πιο ισχυρούς οργανισμούς της Κύπρου, τον ΟΠΑΠ, ο οποίος δρα ανενόχλητος από τον έλεγχο της κυβέρνησης και συνεχίζει το παράνομο μονοπώλιο στα τυχερά παιχνίδια. Οι αποκαλύψεις της «24» για τον ΟΠΑΠ προκαλούν αίσθηση και γίνονται πρώτο θέμα συζήτησης στη Βουλή.

140ο φύλλο – 10 Δεκεμβρίου 2016 – Όργιο διαφθοράς Χάρη-ΟΠΑΠ

Η αποκαλυπτική – και σοκαριστική – επιστολή του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη που έφερε στη δημοσιότητα πρώτη η «24» αναδεικνύει την τουλάχιστον ύποπτη συμπεριφορά του υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη και των λειτουργών του υπουργείου του ως προς την απροκάλυπτη υποστήριξη του ΟΠΑΠ.

144ο φύλλο – 6 Ιανουαρίου 2017 – Φόβοι και επιθυμίες για το Κυπριακό

Με την διεθνή διάσκεψη της Γενεύης να πλησιάζει, το διαδικτυακό γκάλοπ του 24h.com.cy για το Κυπριακό έβγαλε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, καθώς οι αναγνώστες απάντησαν ότι θέλουν λύση του Κυπριακού, χωρίς τουρκικό στρατό στο νησί, αλλά με καθεστώς διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Οι αποκαλύψεις της «24» και τα θέματα που δεν θα διαβάσετε σε καμία άλλη εφημερίδα της Κύπρου θα συνεχιστούν, χωρίς «επιρροές», χωρίς «παρωπίδες» και πάνω από όλα χωρίς εξαρτήσεις. «24», η εφημερίδα των αυθεντικών αποκαλύψεων!

Διαβάστε την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “24” εντελώς δωρεάν εδώ.