Ντ. Χριστοδουλίδης : «Επικαλούνται τον Μακάριο και τις Συμφωνίες Κορυφής και ότι τάχα μου δέχθηκε την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Μέγα ψέμα!»

{loadposition ba_textlink}

Ο Ντίνος Χριστοδουλίδης, υποψήφιος βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας, γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1963 με ρίζες από Κερύνεια και Αμμόχωστο.

Σπούδασε χορό στην Ελλάδα και στη Ρωσία και Γραφικές Τέχνες και Φωτογραφία στην Κύπρο.
Είναι πατέρας τριών παιδιών και ενεργός πολίτης από την ηλικία των 14 του χρόνων.
Συνεργάστηκε με όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς και με όλα σχεδόν τα θέατρα του τόπου μας σαν χορογράφος και χορευτής για περίπου τριάντα χρόνια. Αρθρογραφεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είναι ευρέως γνωστός για την ευθύτητα του λόγου του και την έκφραση των προσωπικών του πιστεύω και θέσεων ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους.

24. Τι σας ώθησε να κατέλθετε σαν υποψήφιος στις επικείμενες Βουλευτικές εκλογές;
«Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος επειδή σαν ενεργός πολίτης αυτού του τόπου δεν ανέχομαι πλέον να βλέπω που οδηγείται η χώρα μου. Κάθε μέρα που βλέπει το φως του ήλιου, λάμπουν τα σκάνδαλα, η διαφθορά, οι μίζες, η βρώμα και η δυσωδία. Έχουν ξεσκίσει και έχουν κανιβαλίσει πάνω στο σώμα και τη ψυχή του κυπριακού λαού και ακόμα δεν χορταίνουν. Ήρθε λοιπόν η ώρα να τους κόψουμε την όρεξη. Εμείς λοιπόν, οι πολίτες, ήρθε η ώρα να σηκώσουμε το ανάστημα μας και να ανακόψουμε την πορεία προς τον όλεθρο».

24. Σε περίπτωση εκλογής σας ποιες είναι οι βασικές αλλαγές που θα επιδιώξετε;
«Οι βασικές αλλαγές που θα επιδιώξω είναι η επαναφορά των αρχών και των αξιών, η ισότητα μεταξύ των πολιτών, η πάταξη της διαφθοράς και η πραγματική τιμωρία των ενόχων που έχουν κατακλέψει και αδικήσει αυτόν τον προδομένο και δύσμοιρο τόπο.
Η προσπάθεια να αποκτήσει ξανά ο Έλληνας της Κύπρου το αίσθημα της Εθνικής του περηφάνιας και της αποβολής του μίζερου ραγιαδισμού που του έχουν ύπουλα και στοχευμενα δημιουργήσει με σκοπό την πλήρη υποδούλωση».

24. Σε ποιους τομείς προτίθεστε να δραστηριοποιηθείτε;                                                                                                                                  «Οι κύριοι τομείς στους οποίους προτίθεμαι να δραστηριοποιηθώ σε περίπτωση εκλογής μου στο βουλευτικό αξίωμα, είναι το εθνικό μας πρόβλημα, τα κοινωνικά καθημερινά προβλήματα του απλού ανθρώπου, τα προβλήματα των αναπήρων και με ότι αφορά τις ασθενέστερες τάξεις των συμπολιτών μας όπως επίσης και με τα ζώα. Σήμερα εν έτη 2016 βλέπουμε συμπολίτες μας να ψάχνουν μέσα στα σκουπίδια για ένα κομμάτι ψωμί. Εδώ μας έχουν οδηγήσει και καταντήσει οι ηγεσίες μας που υποτίθεται κάποιες από αυτές έπρεπε να υπερασπίζονται τους φτωχούς και κάποιες άλλες να μας έβγαζαν ως δια μαγείας από την κρίση. Είμαστε βλέπετε η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου ευημερούν οι αριθμοί και δυστυχούν οι πολίτες της.

Το κράτος πρέπει να θέτει τους ελάχιστους κανόνες της αγοράς, να δημιουργεί τις υποδομές για να ακμάσει η ιδιωτική πρωτοβουλία χωρίς όμως να θέτει στρεβλώσεις και εμπόδια, να υπάρχει ένα πραγματικό δίχτυ προστασίας για τους αδύναμους και τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και να εποπτεύει δίκαια τη λειτουργία της αγοράς έτσι ώστε να μην δημιουργουνται γιγαντώσεις και κοινωνικές αδικίες».

24. Τι σημαίνει για σας Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία;
«Διχοτομική Διαχωριστική Ομοσπονδία… Η διζωνικότητα, για να μπορεί να υπάρξει ουσιαστικά, απαιτεί να υπάρχουν δυο ζώνες που θα κατοικούνται από εθνικά αμιγές πληθυσμό, για να μπορεί η κάθε κοινότητα να κυβερνά την κάθε περιοχή. Κατά συνέπεια, η διζωνική εκ φύσεως αφαιρεί από τους Έλληνες Κύπριους το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης, της ελεύθερης εγκατάστασης, της ελεύθερης ιδιοκτησίας σε όλη την Κύπρο και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε όλες τις περιφέρειες, γι΄ αυτό είναι διχοτομική.
Οι ηγεσίες των δυο συνεργαζομένων για δεκαετίες κομμάτων στο Κυπριακό, επικαλούνται τον Μακάριο και τις Συμφωνίες Κορυφής και ότι τάχα μου δέχθηκε την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Μέγα ψέμα!
Οι Συμφωνίες Κορυφής 1977 – 1979 δεν ήταν τίποτα περισσότερο από εναρκτήριες δηλώσεις πριν από την έναρξη διαπραγματεύσεων, όπως όλες που υπέγραψαν όλοι οι Πρόεδροι επιχειρώντας να βρουν βάση συνομιλιών.
Ο Μακάριος είχε αντιληφθεί και κατάλαβε που οδηγούσε τα πράγματα η Τουρκία με τις συνομιλίες και γι΄ αυτό ήταν έτοιμος να αλλάξει άρδην την τακτική του. Δυστυχώς τον πρόλαβε ο θάνατος. Οι παρακαταθήκες που μας άφησε ο Μακάριος δεν είναι καμιά Διζωνική λύση αλλά βρίσκονται στην τελευταία του ομιλία στη Πλατεία Ελευθερίας στις 20 Ιουλίου 1977. Μια ομιλία που πολλοί αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι. Ακόμα όμως κι αν κάποιοι επιμένουν στις συμφωνίες 1977-1979, η φιλοσοφία δεν καταργούσε την ενότητα αλλά θα την εξασφάλιζε. Χωρίς στρατεύματα κατοχής, αποχώρηση όλων των εποίκων, επιστροφή όλων των προσφύγων και βασικές ελευθερίες. Η ομοσπονδία τότε έγινε δεκτή ως οδυνηρός συμβιβασμός και όχι ως παντιέρα που κάποιοι την έχουν σήμερα».

24. Ένα καταληκτικό σχόλιο…
«Έχω γεννηθεί ελεύθερος σε μια ελεύθερη πατρίδα. Στόχος και όραμα μου είναι να πεθάνω ακριβώς το ίδιο. Ελεύθερος! Και τα παιδιά και τα εγγόνια μου να μπορούν να αναπνεύσουν στη Κερύνεια, στη Μόρφου και στην Αμμόχωστο τον αέρα τη