Μπίλντερμπεργκ =/≠ διεθνής μαφία

{loadposition ba_textlink}

Από τις 11 μέχρι και της 14 Ιουνίου η οικονομική και πολιτική ελίτ του κόσμου επονομαζόμενη ως Λέσχη Μπίλντερμπεργκ βρέθηκε στο Τιρόλο της Αυστρίας για την καθιερωμένη συνάντηση της που γίνεται κάθε χρόνο από το 1954 και μετά.

Εμφάνιση bilderberg 2.jpeg

Το σήμερα και το χθες της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ 

Η πρώτη συνάντηση της Λέσχης έγινε από τις 29 μέχρι και τις 31 Μαΐου του 1954 στο απόμερο ξενοδοχείο «Μπίλντερμπεργκ» κοντά στο Άρνεμ της Ολλανδίας, από όπου πήρε και το όνομά της. Η πρωτοβουλία ανήκε σε μια ομάδα προσωπικοτήτων με επικεφαλή τον εξόριστο Πολωνό πολιτικό επιστήμονα Γιόζεφ Ρέτινγκερ και τον Βέλγο πρίγκιπα Βερνάρδο, που ανησυχούσαν, εν καιρό Ψυχρού πολέμου, για την αύξηση της επιρροής της ΕΣΣΔ στη Δυτική Ευρώπη.  Έτσι δημιούργησαν μια συνδιάσκεψη που θα έφερνε κοντά την Αμερική με την Ευρώπη όπου« θα συζητούσαν το μέλλον του κόσμου».

Το να εισχωρήσει κάνεις στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ χωρίς να τον έχει καλέσει η ίδια η Λέσχη αγγίζει τη σφαίρα του ακατόρθωτου. Μόνο η Συντονιστική Επιτροπή του Ομίλου αποφασίσει ποιον θα καλέσει. Σε όλες τις περιπτώσεις οι συμμετέχοντες είναι υπέρμαχοι μιας κοινής παγκόσμιας διακυβέρνησης που θα ελέγχεται από την ελίτ της λέσχης, σύμφωνα πάντα με τον Ντάνιελ Εστούλιν στο βιβλίο του «Η Αληθινή Ιστορία

Η λίστα των καλεσμένων σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να περιλαμβάνει δύο προσκεκλημένους από κάθε χώρα, ένα συντηρητικό και ένα προοδευτικό. Από την Λέσχη έχουν περάσει γνωστά ονόματα της παγκόσμιας πολιτικής, οικονομικής και ακαδημαϊκής αφρόκρεμας κυρίως από τη Δυτική Ευρώπη, την Αμερική και τον Καναδά. Μερικά παραδείγματα είναι ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ, ο Χένρι Κίσινγκερ, ο Μπιλ Κλίντον, ο Γκόρντον Μπράουν, η Άνγκελα Μέρκελ, ο Μπεν Μπερνάνκι, ο Λόιντ Μπλανκφέιν, ο Τζορτζ Σόρος, ο Ντόναλντ Ράμσφελντ και ο Κιθ Ρούπερτ Μέρντοχ.

Η είσοδος απαγορεύεται ρητά στους δημοσιογράφους, εκτός από μερικούς έμπιστους διευθυντές και ρεπόρτερ που προσκαλεί η ίδια η ομάδα στις συναντήσεις της. Κατά τα άλλα, τα ΜΜΕ αγνοούν το περιεχόμενο των συζητήσεών τους. Παρόλο που πολλά από μέλη της Μπίλντερμπεργκ είναι ιδιοκτήτες μεγάλων μέσων ενημέρωσης, που τηρούν ωστόσο σιγή ιχθύος για τα τεκταινόμενα των συνεδριάσεων.

Στη συνάντηση που έγινε φέτος, σύμφωνα πάντα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τα θέματα της ατζέντας των μελών της λέσχης αφορούσαν όλα τα καυτά αλληλένδετα θέματα πολιτικής και οικονομίας. Από την τεχνητή νοημοσύνη και την ασφάλεια του διαδικτύου, τις απειλές των χημικών όπλων, τα «τρέχοντα οικονομικά ζητήματα», το αόριστο θέμα με τον τίτλο «Ευρωπαϊκή στρατηγική», την Παγκοσμιοποίηση, το Ιράν, τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τη τρομοκρατία, το ΝΑΤΟ, την Ελλάδα, τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και η Βρετανία ,πιθανότατα και εν όψει δημοψηφίσματος.

Τα πρακτικά της Λέσχης

Από την πρώτη συνάντηση των μελών της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει κανένα πρακτικό για τα τεκταινόμενα των συζητήσεων και οι συμμετέχοντες έχουν δεσμευτεί πως δεν θα αναφέρουν δημόσια τι συζητήθηκε στη σύσκεψη. Αρκετοί πιστεύουν ότι η αιτία για την επιβαλλόμενη μυστικότητα δεν είναι τόσο για να διεξάγονται ελεύθερα και άφοβα οι συζητήσεις μεταξύ των μελών όσο για να αγνοεί η πλειοψηφία του κόσμου πλήρως τις σκέψεις και τις αποφάσεις τους, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα την παγκόσμια πολιτική και οικονομία.

Αν και κυρία Διαμαντόπουλου, η όποια έτυχε να συμμετάσχει σε συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ ισχυρίστηκε ότι υπάρχει ένα βιβλιαράκι με τα πρακτικά των συναντήσεων στο οποίο απλά δεν αναφέρονται τα ονόματα για το ποιος λέει τι. Στις ίδιες τις δηλώσεις της, κατά το debate με τον κύριο Αβραμόπουλο, χαρακτήρισε τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ως μια δεξαμενή σκέψης πολιτικών, ακαδημαϊκών και επιχειρηματιών. Επισήμανε μάλιστα ότι η φημολογία γύρω από τη λέσχη αποτελεί θεωρία συνομωσίας.

Δείτε το βίντεο

Τα θέλω της Λέσχης σύμφωνα με τον Ντάνιελ Εστούλιν Μονολότι σε σχέση με τα λεγόμενα της κυρίας Διαμαντοπούλου, που η βρετανική εφημερίδα Τimes περιέγραψε, το 1977 τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ με τα εξής λόγια: «…μια κλίκα των πλουσιότερων, των οικονομικά και πολιτικά πιο ισχυρών προσωπικοτήτων της Δύσης, που συναντιούνται μυστικά για να σχεδιάσουν τα γεγονότα, τα οποία αργότερα θα παρουσιάσουν ότι συμβαίνουν δήθεν τυχαία…»

Τα γραφόμενα των Τimes έρχεται να επιβεβαιώσει μέσα από το βιβλίο του, σύμφωνα πάντα με τη δική του οπτική, ο Ντάνιελ Εστούλιν. Ο Ντάνιελ Εστούλιν αναφέρει ότι στα σχέδια της Λέσχης είναι η ύπαρξη μιας παγκόσμιας κυβέρνησης που οικονομικά θα ρυθμίζεται από μια ενιαία τράπεζα με κοινό νόμισμα. Στα θέλω της λέσχης συμπεριλαμβάνονται:

– Ο διεθνής έλεγχος των οικουμενικών αξιών και της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

– Ο Απόλυτος έλεγχος της εκπαίδευσης για να ελέγχεται η κοινή γνώμη και να εκπαιδεύει

τους εκλεκτός.

– Μια νέα τάξη πραγμάτων, χωρίς την ύπαρξη της ενδιάμεσης τάξης και φυσικά η ανυπαρξία

δημοκρατίας.

– Μηδενική κοινωνική ανάπτυξη, χωρίς ευημερία και πρόοδο αλλά με μεγαλύτερη δύναμη

και πλούτο στην ελίτ.

– Κατασκευασμένες κρίσεις και συνεχείς πόλεμοι.

– Παγκόσμιος έλεγχος των πολιτικών.

– Καθολικό οικονομικό σύστημα.

– Έλεγχος και χρησιμοποίηση του ΟΗΕ, της NAFTA, του NATO και του WTO για την επίτευξη

των στόχων τους.

https://www.youtube.com/watch?t=247&v=_gIL6ojo250

Η ελληνική συμμετοχή

Από την προεδρία της Λέσχης πέρασαν γνωστές προσωπικότητες, όπως οι Βρετανοί πολιτικοί Αλεκ Ντάγκλας – Χομ και Λόρδος Κάριγκτον, ο Γερμανός πολιτικός Βάλτερ Σέελ και ο επιχειρηματίας Έρικ Ρολ. Σήμερα, της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ προεδρεύει ο Γάλλος επιχειρηματίας Ανρί ντε Καστρί, διευθύνων σύμβουλος της AXA, της μεγαλύτερης ασφαλιστικής στη Γαλλία και μιας από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Εκπρόσωπος της Λέσχης στην Ελλάδα είναι ο κύπριος επιχειρηματίας Γεώργιος Δαυίδ (3Ε, Coca Cola).

Από ελληνικής πλευράς φαίνεται να έχουν λάβει μέρος στη Λέσχης Μπίλντερμπεργκ:

– Οι επιχειρηματίες Στέλιος Αργυρός, Γιάννης Κωστόπουλος, Γιώργος Λιβανός, Κώστας Καρράς, Μιχάλης Περατικός και Γιάννης Λύρας.

– Οι πολιτικοί Στέφανος Μάνος, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Γεράσιμος Αρσένης, Ανδρέας

Ανδριανόπουλος, Αντώνης Σαμαράς, Θεόδωρος Πάγκαλος, Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Παπανδρέου, Κώστας Καραμανλής, Γιάννος Κρανιδιώτης, Γιώργος Αλογοσκούφης, Άννα Διαμαντοπούλου, Ντόρα Μπακογιάννη και ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου.

– Οι πανεπιστημιακοί Θάνος Βερέμης, Λουκάς Τσούκαλης, Θεόδωρος Κουλουμπής και Νικηφόρος Διαμαντούρος.

– Ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς.

Στη συνεδρίαση της 11 Ιουνίου συμμετείχαν οι Έλληνες:

– Δημήτρης Παπαλεξόπουλος: διευθύνων σύμβουλος της Titan και στέλεχος του ΣΕΒ, του ΙΟΒΕ, του ΕΛΙΑΜΕΠ και της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας Βιομηχάνων.

– Παναγιώτης Πικραμένος: πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

– Λουκάς Τσούκαλης: καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής- ΕΛΙΑΜΕΠ.

Ποιοι συμμετείχαν φέτος σε διεθνή επίπεδο

Σε διεθνή επίπεδο φέτος συμμετείχαν οι πρωθυπουργοί της Ολλανδίας, της Φινλανδίας και του Βελγίου. Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μαζί με τον ομόλογό του από τη Βρετανία, Τζορτζ Όζμπορν. Από τους τακτικούς στις συνευρέσεις της Μπίλντερμπεργκ εί καιναι ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Επίσης συμμετείχαν στελέχη των τραπεζών HSBC, Goldman Sachs, JP Morgan, Royal Bank of Canada, Deutsche Bank, Lazard και Banco Santander, ο αντιπρόεδρος της BlackRock, το μέλος του Δ.Σ. της Morgan Stanley, Κλάους Κλάινφελντ, που τυχαίνει να διευθύνει και την τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο βιομηχανία παραγωγής αλουμινίου. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, της Airbus που εκτός από αεροπλάνα κατασκευάζει και όπλα. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι άλλων κολοσσών, όπως Roche, Royal Dutch Shell και BP, της Siemens Αυστρίας, καθώς και επικεφαλείς διαφόρων πολυεθνικών, που όπως αναφέρει η Guardian, είναι υπερβολικά «τεράστιες» για να καταχωρισθούν σε λίστες, όπως οι Techint και Investor AB. Τέλος, όπως αναφέρει η εφημερίδα, αξίζει να επισημανθεί η υψηλού επιπέδου συμμετοχή της Google διά του CEO, Ερικ Σμιτ, καθώς και των δύο αντιπροέδρων της, μαζί με τον ιδρυτή της PayPal και που είναι και στέλεχος στο Facebook.

Εν κατακλείδι

Η πιθανότητα να καταλήξεις με «χαρβαδελλισμούς» στην προσπάθεια σου να επεξηγήσεις την συνεύρεση 120 ισχυρών ατόμων στην οποία δεν μπορείς να τρυπώσεις ως άλλος Big Brother είναι μεγάλη. Από τη φύση του ο άνθρωπος έχει τη τάση να αποδίδει τα δεινά του σε μια ανώτερη δύναμη, σε ένα πλάνο θεών, ανθρώπων, δαιμόνων που του κάνουν τη ζωή δυσκολότερη αλλά έχει και τη τάση να συναρπάζεται από οτιδήποτε εμπεριέχει ένα πέπλο μυστηρίου και μια μυσταγωγί με τον αρχαίο όρο της λέξης. Τα συμπεράσματα εναπόκεινται στην κρίση του καθενός.